Taeil verlaat K-popgroep NCT op staande voet door betrokkenheid bij zaak rond seksueel misbruik

SM Entertainment heeft laten weten dat Taeil de K-popgroep NCT met onmiddellijke ingang verlaat. De zanger wordt beschuldigd van betrokkenheid bij een zaak rond seksueel misbruik. De zaak is nog lopende, maar SM Entertainment heeft in samenspraak met Taeil besloten dat hij NCT zal verlaten.

De 30-jarige zanger Taeil verlaat met onmiddellijke ingang NCT en de subunit NCT 127. In een officieel statement laat het agentschap SM Entertainment weten dat de zanger verdacht wordt van betrokkenheid bij een lopende zaak rond seksueel misbruik.

Taeil

SM Entertainment deelde vandaag een officieel statement op sociale media. Het ging om een boodschap in het Koreaans, die door fans al snel vertaald kon worden. “We hebben recent geleerd dat Taeil beschuldigd wordt in een criminele zaak met betrekking tot een seksueel misdrijf. Toen we de feiten van de zaak onderzochten, merkten we dat het om een heel serieuze situatie gaat en daarom hebben we besloten dat hij zijn activiteiten met NCT niet langer kan verderzetten. Na overleg met Taeil hebben we besloten dat hij de groep verlaat. Taeil werkt volledig mee met het politieonderzoek. We zullen verdere statements geven naarmate het onderzoek vordert. We bieden onze oprechte verontschuldigingen aan voor de bezorgdheid en het leed veroorzaakt door onze artiest.” Het is nog niet duidelijk waar het onderzoek precies over gaat.

Taeil was de main vocalist van NCT 127 en maakte zijn debuut bij de groep in 2016 als een van de zeven originele leden. Later werden er nog drie extra leden bij de groep gevoegd, waardoor de groep sinds 2018 bestaat uit tien leden. Nu Taeil de groep verlaat, zal NCT 127 met negen leden verder gaan. Op dit moment is Taeyong bezig met zijn militaire dienstplicht, waardoor er in principe acht actieve leden zijn. WinWin is echter al sinds eind 2018 op hiatus bij de groep om zich te focussen op WayV, de andere NCT-subunit waar hij deel van uitmaakt.

Wil je op de hoogte blijven van alles over K-pop? Schrijf je dan in op onze gratis wekelijkse nieuwsbrief.

Meer
Lees meer...