Taekwondoïn Sarah Chaâri bezorgt België negende (!) medaille op Olympische Spelen

Nog geen uur nadat Nafi Thiam en Noor Vidts goud en brons pakten op de zevenkamp, mag ons land al opnieuw juichen. Sarah Chaâri heeft namelijk brons gepakt in het taekwondo. Eerder vandaag verloor ze in de halve finale tegen de Hongaarse Viviana Márton, daardoor moest ze het tegen de Oezbeekse Ozoda Sobirjonova in de strijd voor het brons. En deze keer lukte het haar wel. Het gaat al om de negende medaille voor ons land op de Olympische Spelen van 2024.

Sarah Chaâri heeft de kers op de taart gezet na een succesvolle Belgische avond. Na het goud en brons van Nafi Thiam en Noor Vidts in de zevenkamp, bezorgde zij ons nóg een bronzen medaille in het taekwondo. Het gaat al om onze zesde bronzen medaille en de negende medaille in totaal.

Sarah Chaâri

Nadat Sarah Chaâri eerder vandaag verloor van de Hongaarse Viviana Márton in de halve finale in het taekwondo, moest ze het opnemen tegen de Oezbeekse Ozoda Sobirjonova voor een bronzen medaille. Het werd een razend spannende wedstrijd die Chaâri pas in de allerlaatste seconde naar haar hand wist te zetten door haar tegenstandster tegen de mat te werpen.

Het gaat om een historische medaille, want nog nooit eerder kon ons land een medaille veroveren in het taekwondo.

Negen medailles

Het totale aantal Belgische medailles staat nu op negen. Dit zijn onze medaillewinnaars:

Goud

Brons

Meer
Lees meer...