Politieke partij Team Fouad Ahidar gaat ook in Vlaanderen lijsten indienen

De nieuwe politieke partij van Fouad Ahidar, Team Fouad Ahidar, maakt haar opwachting in Vlaanderen. Naast hun deelname in Brussel zal de partij ook in vier Vlaamse steden deelnemen aan de verkiezingen.

Team Fouad Ahidar zal in vier Vlaamse steden deelnemen aan de komende verkiezingen: Gent, Antwerpen, Mechelen en Vilvoorde. Dit nieuws werd door partijvoorzitter Fouad Ahidar bevestigd aan persagentschap Belga, nadat er eerder twijfels bestonden of de partij ook buiten Brussel zou opkomen.

Uitbreiding na succes in Brussel

De partij, die al in acht Brusselse gemeenten zoals Molenbeek, Jette en Schaarbeek heeft aangekondigd lijsten in te dienen, breidt nu haar invloedssfeer uit naar Vlaanderen. Ahidar hintte eerder al op mogelijke deelnames in Vilvoorde en Antwerpen, maar voegt nu ook Gent en Mechelen toe aan de lijst van Vlaamse steden.

Ahidar geeft aan via WhatsApp-acties actief op zoek te zijn naar leden om zijn lijsten verder te versterken. In Brussel hebben onder andere een politica van Groen en een van de N-VA zich al bij zijn partij aangesloten.

Sterk resultaat bij de verkiezingen in juni

Team Fouad Ahidar wist in juni verrassend een zetel te veroveren in het Vlaams Parlement en drie zetels in het Brussels Parlement. Deze sterke resultaten zetten de partij meteen op de kaart, al blijkt het lastig om samenwerkingsverbanden aan te gaan met andere partijen. Hierdoor loopt de regeringsvorming in Brussel nog altijd stroef.

Meer
Lees meer...