Left Right
scrollTop top

Telenet stopt binnenkort met gamingwebsite 9lives


Telenet shop
© Shutterstock

De populaire gamingwebsite en bijhorende forum 9lives gaat op 31 januari 2021 offline. Dat heeft moederbedrijf Telenet laten weten. Die beslissing is volgens hen genomen uit “strategische en financiële redenen”.

“Dit is het bericht waarvan we dachten dat we ‘m nooit zouden moeten typen en publiceren”, schrijven hoofdredacteur Praga en eindredacteur Randy op de website 9lives. De coronacrisis en noodzakelijke bijkomende technische investeringen hebben ertoe geleid dat Telenet beslist heeft om 9lives stop te zetten.

“Door de jaren heen is gaming een volledig aparte business geworden met grote internationale spelers. De advertentie-inkomsten van de 9lives-website daalden jaarlijks. De website en server vragen daarentegen permanent kosten om up-to-date en veilig te blijven”, laat Telenet weten.

Bedanking

“Nieuws dat hard aankomt, niet in het minst bij ons, maar ongetwijfeld ook bij jullie. We willen jullie – de community en de crew – echter allemaal één voor één uit de grond van ons hart bedanken voor alles wat jullie voor 9lives betekend hebben. De website en het forum zijn maar zoveel waard als de bezoekers, de community, de redactie en mods die er voor zorgen dat het één van de plezantste en gezelligste digitale plekken is om te vertoeven”, valt te lezen op de site van 9lives.

Zowel de site als het forum begonnen in 1998 als games.telenet.be. In 2004 volgde een rebranding en konden gebruikers zelf een nieuwe naam kiezen. Dat werd uiteindelijk 9lives. Sindsdien gaat de website onder die naam door het leven. Tussen 2009 en 2011 was er korte samenwerking met GUNKtv, de digitale gamingzender van Telenet.

BeyondGaming

Op 31 januari 2021 gaat de website, het forum en de sociale media van 9lives offline. Wat er daarna gebeurt, is nog niet helemaal duidelijk. Het team achter 9lives hoopt op een doorstart onder de naam BeyondGaming.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
 • Aantal
  doden
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  681.250
 • Aantal
  doden
  20.554