‘The Floor’ begint dit weekend op VTM: Hoe werkt het?

Vanaf zaterdag 5 oktober start VTM met The Floor, een nieuwe quizshow waarin 100 deelnemers het tegen elkaar opnemen voor een hoofdprijs van 40.000 euro. Het programma betekent ook de terugkeer van presentator Bruno Wyndaele die na enkele jaren terug op tv te zien zal zijn.

Goed nieuws voor de fans van quizzen. Nadat Switch op VRT1 vorige week eindigde, komen Play4 en VTM deze maand met vervangers. Later deze maand start het nieuwe seizoen van De Slimste Mens ter Wereld en vanaf dit weekend is er op VTM ook een nieuw quizprogramma: The Floor.

The Floor

In The Floor draait alles om kennis en het maken van slimme keuzes. De kandidaten staan verspreid over een enorme vloer, elk op een vak dat verbonden is aan een specifieke categorie waarin zij uitblinken, zoals film, natuurkunde of automerken. De deelnemers dagen elkaar uit voor een duel van 45 seconden. De winnaar verovert het vak van zijn tegenstander, terwijl de verliezer de vloer onmiddellijk moet verlaten. Dit gaat door totdat slechts één persoon de volledige vloer in handen heeft en met de geldprijs naar huis gaat.

Elke beslissing en elk antwoord telt, want er is geen tweede kans voor de verliezers. In de eerste aflevering nemen 100 deelnemers het tegen elkaar op, maar elf van hen zullen al meteen het spel moeten verlaten. Naast kennis speelt ook tactiek een grote rol in The Floor. Kandidaten kiezen strategisch wie ze uitdagen, waarbij ze rekening houden met de sterktes en zwaktes van hun buren. Dit leidt tot onverwachte confrontaties in de meest uiteenlopende thema’s. Zelfs het Eurovisiesongfestival speelt daarbij een rol.

Bekijk hier alvast een klein fragment uit The Floor:

The Floor is vanaf 5 oktober elke zaterdag om 20.25 uur te zien op VTM en via VTM GO.

Meer
Lees meer...