‘The Floor’: Kandidaten maken zich klaar om de vloer te veroveren in nieuwe quiz

Op VTM gaat volgende week de nieuwe spectaculaire quiz The Floor van start. Honderd kandidaten nemen het daar tegen elkaar op in een poging om de vloer te veroveren en zo met de geldprijs naar huis te gaan. In een nieuwe teaser krijgen we voor het eerste enkele van die kandidaten te zien.

The Floor is een format van Talpa Studios, het Nederlandse productiehuis van John De Mol. Zowel in Nederland als in de Verenigde Staten was het programma een enorm succes en nu wil het ook Vlaanderen veroveren. Daarvoor rekent VTM op de terugkeer van presentator Bruno Wyndaele.

Honderd kandidaten

The Floor begint met honderd kandidaten, elk op een LED-tegel op een grote vloer van honderd vakken. Die kandidaten kunnen iemand van een aangrenzend vak uitdagen voor een quizduel van 45 seconden. Dat duel zal gaan over het onderwerp van het vlak waarvoor gespeeld wordt. Tijdens dat duel worden geen traditionele quizvragen gesteld, maar krijgen de kandidaten foto’s, audiofragmenten of associatievragen. In de teaser krijg je al een voorproefje van hoe dat er zal uitzien.

De winnaar neemt het vak van de ander over, terwijl de verliezer het spel moet verlaten. Zo kunnen de kandidaten één voor één tegenstanders uitschakelen en een steeds groter deel van de vloer veroveren.

Dat gaat zo door tot er uiteindelijk nog één iemand overblijft op de grote vloer. Deze winnaar van The Floor gaat naar huis met de geldprijs van 40.000 euro. Om te winnen, moeten quizzers niet alleen kennis hebben, maar ook de juiste tactiek toepassen. Dagen ze zelf iemand uit of wachten ze af en laten ze anders elkaar uitschakelen?

The Floor is vanaf 5 oktober elke zaterdag om 20.25 uur te zien op VTM en VTM GO.

Meer
Lees meer...