‘The Masked Singer’ maakt acht nieuwe pakken bekend

Het is vandaag een grote dag voor fans van The Masked Singer want VTM heeft op slag acht nieuwe pakken bekendgemaakt. Daardoor kennen we nu twaalf deelnemers van het nieuwe seizoen. De laatste twee zullen pas later in het seizoen hun intrede maken.

Met Mister Withlove, het duo Tik & Tok, Space Babe en Giraf kenden we ondertussen al vier pakken voor het vierde seizoen van The Masked Singer. Vandaag is het tijd voor The Big Reveal en maakt VTM nog eens acht pakken bekend. Zij zullen het vanaf vrijdag 20 september tegen elkaar opnemen om de opvolger te worden van Tovenaar (Aaron Blommaert), Miss Poes (Camille Dhont) en Koningin (Sandra Kim).

Dame Blanche

Dame Blanche Masked Singer
VTM

De eerste nieuwe deelnemer is Dame Blanche. Zoals haar naam al doet vermoeden ziet ze eruit om op te eten. Dit zijn de eerste tips:

“Stel je een wereld voor waar je wordt omringd door de meest heerlijke, smeuïge ijsjes: van intens donkere chocolade, romig zachte vanille tot knapperige fruitsorbets. Elke hap vervult je met puur genot. Welkom bij ‘Chez Dame Blanche’! Een klassevol ijssalon waar Dame Blanche met veel stijl en charisma de plak zwaait als een “old diva Hollywood woman“. Ze is hét icoon uit de ijsindustrie: haar ijscrème is al decennialang de lekkerste van België en ver daarbuiten. De lat van Dame Blanche ligt dan ook hoog. Voor de bodyguards is het zwoegen en zweten om hun veeleisende zaakvoerster op haar wenken te bedienen.”

Dame Blanche stelt zich ook zelf al even voor. “Benvenuto, welkom in mijn gerenommeerde crèmerie: Chez Dame Blanche! In dit salon komen al je koudste dromen uit! In mijn etablissement vertoef je steeds in goeie compagnie. Deze zaak werd al menigmaal gefrequenteerd door grote beroemdheden uit het wereldje. Ik ken enkele van de grootste vedettes wel zéér persoonlijk. Van verrukkelijke vanille tot smeuïge stracciatella, van abrikozenijsje tot zomerfruitsorbet, we hebben het tutto! Si, als het op ijs aankomt, ben ik een meesterlijke chef! Da’s nu eenmaal mijn passie. Buon appetito!

Eikeltje

Eikeltje Masked Singer
VTM

Het tweede nieuwe pak heeft een iets minder classy naam. Het gaat namelijk om Eikeltje, die eruit zal zien als een grote eikel. Hij is een hyperactieve sportliefhebber, die duidelijk niet houdt van stilzitten. Dit zijn de tips die VTM al lost.

“Eikeltje houdt “van den buiten”. Hij woont in de stad, maar stilzitten is niets voor hem. Als hij vijf minuten tijd heeft, trekt hij naar het park voor wat beweging. Je kan hem best omschrijven als een ietwat onhandige stadsjogger. Een goede conditie is voor hem belangrijk en stiekem droomt hij van een sixpack. Hij is zot van het fit-o-meterparcours dat op zijn route ligt, waarop hij zijn dagelijkse oefeningen kan doen. Het is voor hem de perfecte manier om te genieten van de buitenlucht. Eikeltje is ook erg sociaal en wil iedereen aanzetten tot bewegen. Want een dag niet bewogen, is een dag niet geleefd.”

Ook Eikeltje stelt zich zelf al wat voor. “3 … 2 … 1 … welkom bij Eikeltje! Ik ben niet het grootste nootje, maar wel een harde om te kraken. Ha! Zitten jullie nu allemaal voor die televisie? Saai! Snap ik niet! Daar val ik van in slaap! Geeuw! Voor mij kan het leven niet rap genoeg gaan. Ik pleit voor meer snelheid! Als ik maar plankgas kan geven, joepie! Vroem vroemmm! Hihi! Alle remmen los! Eikeltje schiet als de bliksem uit de startblokjes! De koning van de korte sprint komt eraan! Soms loop ik zelfs mezelf voorbij! Dat is Eikeltje in een notendop! Daaaag liefste lopertjes!”

Zebra

Zebra Masked Singer
VTM

De volgende deelnemers is Zebra. Net als Giraf gaat het dus om een dier dat ook een specifiek beroep heeft. Giraf is een basketballer, Zebra is kapster. Lees hier de eerste tips:

“FurTastic Hair by Zebra is een keten van hippe kapsalons, die bekendstaan om hun experimentele looks en levendige sfeer. Het bruist er van de energie. Zebra is een kapster die elke klant transformeert tot de beste versie van zichzelf. Ze kleurt graag buiten de lijntjes en heeft het lef om eens iets anders te proberen. Ze startte zelfs een nieuwe rage waarmee ze viraal ging: het kapsel met een zwart-wit strepenpatroon. Het werd in no time een hit. Zebra is een powerwoman die steeds op haar strepen staat. Ze is één en al body positivity: ze moedigt mensen aan om zelfzeker te zijn, ongeacht hun lichaamsvorm of andere uiterlijke kenmerken. Na een bezoek aan haar kapsalon voel je je als herboren!”

Zo stelt Zebra zichzelf voor: “Hallootjes! Welkom bij FurTastic Hair by Zebra! Jullie timing is bijzonder goed, want ik open met trots het tiende filiaal van mijn kapsalon! Op vlak van beauty, ben ik voor veel jonge mensen een rolmodel. Maar als je denkt dat ik het enkel van mijn uiterlijk moet hebben, heb je het mis! Ik ben een echte selfmade woman! Deze Zebra doet alles zelf. De dag van vandaag is het ook zo moeilijk om fatsoenlijk personeel te vinden. Zowel in mijn kapperszaak als op sociale media zet ik mij in voor body positivity. Aan mijn aantal volgers te zien, doe ik dat vast goed! Mijn doel? Mensen transformeren tot de beste, meest zelfzekere versie van zichzelf! Bij FurTastic Hair by Zebra gaat iedereen met een goed gevoel naar buiten!”

De Mike

De Mike Masked Singer
VTM

Misschien wel het meest abstracte pak is De Mike. Hij is geen eten of een dier, maar een Antwerpse botsautoliefhebber. Dit zijn de eerste tips:

“Bonkende beats, de botsauto’s op de kermis en een cafétoog om aan te hangen. Dat is de wereld waarin De Mike zich thuis voelt. Als dorpsfiguur uit een Antwerpse volkswijk heeft hij het hart op de tong. ‘Is het hier warm, of ben jij dat gewoon?’, ‘Geloof je in liefde op het eerste gezicht of moet ik nog een keer langskomen?’ Dat is slechts een greep uit het arsenaal van foute oneliners die De Mike uit zijn mouw schudt en waarmee hij probeert te scoren bij de vrouwtjes. De Mike is heel zelfzeker en heeft altijd een antwoord klaar. Hij is een beetje louche en stout, maar ook een heel charmant en hulpvaardig iemand waarop niemand echt boos kan zijn.”

Ook De Mike stelt zich – in zijn eigen dialect – al aan ons voor. “Test één twee drie … sta ik aan? Ik sta altijd aan want ik zen De Mike! Yuuuu de manne! Ik zen kleir voor een fiestje, mijn gedacht! Geloofde gelle in liefde op het eerste gezicht of gon we eerst nog es een tong draaien? Hahaha! Met De Mike is het altijd prijs, altijd gewonnen! Ak iet doe, doeket goe! Behalve ak te dicht tegen de luidspreker sta, dan ist om zeep! Pas oep, ik hemmet nooit hoeig in mennen bol gehad zenne. Zo macho zen ik nu ook weer nie! Diep in mijn hart zen ik ne mens van ’t volk e, gelijk da ze zeggen! Mike met de pet, what you see is what you get! Van een bitje competitie zen ik pertang nie vies. Dus kgon ier verzekers een efforeke doeng! Klinkt het niet, ten botst het! Allez roulez, gas plansjee!”

Feniks

Feniks Masked Singer
VTM

Het vijfde nieuwe pak is dat van Feniks. Hij zal herrijzen uit de as en zal proberen om The Masked Singer te winnen. Dit mogen we nu al weten over hem.

“Feniks is een majestueuze vogel die geboren is uit vuur en as. Doordat hij hier telkens weer uit herrijst, staat hij symbool voor vernieuwing, hoop en wedergeboorte. Feniks leert ons dat je uit de moeilijkste periodes kracht kan halen en dat elk einde een nieuw begin kan zijn. Doordat Feniks om de zoveel tijd herrijst en telkens maar een beperkte tijd bij ons is vooraleer hij opnieuw verdwijnt, heeft hij een bucketlist die hij hier op aarde wil afwerken.”

Ook Feniks geeft zelf al een woordje uitleg. “Aan alle mensen van vlees en bloed: gegroet! Feniks is wedergeboren! Om de zoveel tijd ga ik in vlammen op en herrijs ik uit mijn eigen as. Dat klinkt heftig, maar vergis je niet: mijn verhaal is er net één van hoop en vernieuwing. Want hoewel mijn veren vuur vatten, blijft mijn ziel onverwoestbaar. Dat ik vroeg of laat weer opga in vlammen, dat weet ik al. Maar wat ik niet wist is dat ik mij hier elke keer weer zo amuseer! Daarom maakte ik een bucketlist, zoals jullie stervelingen dat noemen. Als Feniks ben ik getekend voor het leven. Ik weet nooit wanneer ik weer verdwijn. Daarom moet ik mij efkes haasten om dieje lijst af te werken, mannekes! Ik haal altijd alles uit het leven. En uit het leven daarna en uit het leven daarna en uit het leven daarna. Dit vuur krijgen ze niet dood!”

Medusa

Medusa Masked Singer
VTM

De Feniks is niet het enige mythische wezen, want ook Medusa zal haar kans wagen in het vierde seizoen van The Masked Singer. Dit zijn de eerste tips:

“Medusa is een vrouwelijk wezen met slangen op het hoofd in plaats van haar. Ze is vervloekt, want iedereen die haar aankijkt verandert in steen waardoor ze gedoemd is tot de eenzaamheid. Alleen je dagen vullen is niet makkelijk, ze zoekt allerlei manieren om de verveling niet te laten toeslaan. Zomaar iets gaan drinken bijvoorbeeld zit er voor haar niet in en daardoor heeft ze vaak last van fomo. Met haar verschijning imponeert ze vriend en vijand en kan je zelfs een beetje bang voor haar zijn. Het leven van Medusa liep niet altijd over rozen, ze maakte veel mee. Ook al leeft ze verbannen, toch staat ze voor kracht en empowerment. Ze laat nooit het hoofd hangen en leert leven met alles wat er is gebeurd.”

Medusa stelt zich – mits enig gelispel – ook al even voor: “Oooh, bezoekersss! Cava? Ik ben Medusssssa. Wie ben jij? Nee hoor, dit is geen illusie. Ik ben het echt: die legendarische gorgoonse dame uit de Grieksssse mythologie. Wat zzzzzeg je daar, vind je me mooi? Wel, schijn bedriegt lieverdsssss, want ik ben geen typische heldin. Mijn verhaal is er eentje van misverstanden en eenzaamheid, maar ook van kracht en overleving. Ik werd eeuwen geleden verbannen en vervloekt. Sindsdien versteent iedereen bij mijn aanblik. Hoogsssst vervelend! Tja, dat maakt mijn ssssociale leven niet bepaald makkelijk. Er kijkt nooit eens iemand lief naar mij … En al zeker niet in mijn ogen. Maar goed, zo zal het zijn! Want Medussssa is terug, ssssstraffer dan ooit!”

Zeeduivel

Zeeduivel Masked Singer
VTM

Het voorlaatste nieuwe masker is Zeeduivel, die zichzelf ziet als de reïncarnatie van Elvis, maar dan in de vrouwelijke versie. Deze tips deelt VTM al mee:

“Zeeduivel, ‘the artist formerly known as Elvis’, neemt je mee op een wilde rit! Ze is een internationale rockster, een ware ‘legend of rock’, die de wereld rondreist en optreedt voor tienduizenden mensen. Op dit moment neemt ze in de studio haar nieuwe album op. Zeeduivel is wereldberoemd en heeft een uitgesproken levensstijl die opwindend maar ook tumultueus kan zijn. Ze houdt van een stevig feestje en is het gewoon om altijd haar zin te krijgen. Het zal je misschien verbazen, maar Zeeduivels favoriete drankje is … water.”

Leer hier Zeeduivel kennen in haar eigen – Engelse – woorden. Het gaat dus mogelijk om een internationale deelnemer: “Check one two hey hey, one two… Helloooo Belgium! Are you ready to rock?? Make some noise for Zeeduivel! That’s me! Welcome to my wild world! What’s that smell…? Oh, it’s me! Haha! Ever wonder what goes on behind the scenes in the life of a rockstar fish? Well, you guys are getting the backstage pass of a lifetime. Let’s dive right in, rock and roll baby! I cannot wait to sink my teeth into this new adventure. On stage I feel like… well, like a fish in water! My heartbeat is getting faster already! Buckle up and hold on, ‘cause this show is about to get fin-tastic! Plenty of fish in the sea, but there’s only one Zeeduivel! And she is in it to win it!”

Boom

Boom Masked Singer
VTM

En last but not least: Boom. Het laatste figuur dat we tijdens The Big Reveal van The Masked Singer leren kennen is Boom. Het gaat om een wandelende boom met een liefde voor de natuur. Leer hem hier al wat beter kennen:

“Er was eens een Boom, die diep verscholen in een mysterieus bos stond. Eeuwenlang wiegen zijn takken en bladeren mee met het komen en gaan van de seizoenen. Hij lijkt een boom zoals alle anderen, maar niets is minder waar. Eens om de zoveel tijd komen zijn wortels los van de aarde en wordt hij wakker uit een lange winterslaap. Traag maar gestaag begint hij aan zijn tocht. Boom is oud en wijs, maar ook een beetje vergeetachtig. Daarom heeft hij altijd een groot boek bij zich, waarin alles staat geschreven wat belangrijk is. Er staat ook in dat Boom eigenlijk een gepensioneerde boswachter is. Ook al is hij nu op rust, toch geeft hij nog altijd graag rondleidingen en doet hij aan natuurbehoud en bosbeheer.”

Boom stelt zich zelf ook al even voor: “Ooooh halloooo jonge blaadjes! Ik ben Boom. Welkom in mijn wonderlijke woud. Ik ben Boom … Of had ik dat al gezegd? Mijn bladeren wiegen al eeeeeeeuwenlang in de wind. Ik zag werkelijk al álles. Van de mooiste costa, helemaal over de oceaan, tot op de hoogste bergtop: ik plantte mijn wortels op ieder continent. Ook in Vlaamse velden kuier ik graag rond. Dus kom op jongelui, ik neem jullie mee op pad! Aaah, van lange wandelingen leef ik helemaal op. Mijn takken kraken wat meer dan vroeger en je verwacht het misschien niet van deze oude knoest, maar ik schud mijn blaadjes al eens graag los op een goeie symfonie! En ik hou ook enorm van lange wandelingen! Of had ik dat al gezegd? Tot snel, jonge rakkers!”

Wie op basis van deze eerste tips al een gokje wil wagen, kan dat nu al doen in de Guessing Game op themaskedsinger.be. Op zaterdag 16 november strijkt The Masked Singer in Concert ook twee keer neer in het Antwerpse Sportpaleis. Tickets voor de namiddag- of avondshow zijn verkrijgbaar via vtm.be.

Het vierde seizoen van The Masked Singer is vanaf vrijdag 20 september te bekijken op VTM en VTMGO.

Meer
Lees meer...