‘The Masked Singer’ neemt afscheid van vierde deelnemer: “Ik moest gewoon mezelf spelen”

Het was deze week tijd voor de vierde aflevering van The Masked Singer. Daarin maakten we kennis met de laatste nieuwe deelnemer: Labradoodle. Maar we moesten natuurlijk ook weer afscheid nemen van een deelnemer.

Een nieuwe week in The Masked Singer, dat betekent ook een nieuwe ontmaskering. Deze week was het misschien wel de opvallendste deelnemer die zijn masker moest afnemen.

Eikeltje

In het eerste duel nam Feniks het op tegen Eikeltje. Feniks kon daarbij imponeren met zijn hoge noten, terwijl Eikeltje opnieuw koos voor een nummer waarbij hij maar weinig moest zingen. Het publiek koos er dan ook voor om Feniks meteen door te stemmen naar de volgende aflevering.

Het tweede duel ging tussen twee power women: Dame Blanche en Zebra. Zebra kon daarbij het publiek voor zich winnen en was meteen safe. In het derde duel namen Space Babe en haar zingende Scooter het op tegen nieuwkomer Labradoodle. Die laatste zette de zaal op stelten en kon zo ook al meteen doorstoten naar zijn tweede aflevering.

Voor Eikeltje, Dame Blanche en Space Babe & Scooter werd het dus nog even bang afwachten. De jury mocht zoals altijd iemand redden, maar zij kwamen er deze week niet uit. Space Babe & Scooter en Dame Blanche kregen elk twee stemmen van de jury. Daardoor lag het lot van de drie deelnemers volledig in de handen van het publiek. Zij volgende de jury en kozen ook voor Space Babe & Scooter en Dame Blanche. Daardoor ging het masker van Eikeltje af.

Frank Verstraeten

Onder het masker van Eikeltje, misschien wel het opvallendste pak van het jaar, ging niemand minder dan Frank Verstraeten schuil. De voormalige baas van de Zillion, die ook bekendstaat als DJ Fou. Het feit dat hij koos voor dancenummers kan dus te maken hebben met zijn verleden in de disco- en dj-wereld.

Hoewel veel mensen Eikeltje als een ondankbaar pak zagen, kon Frank er zelf wel mee lachen. “Ik moest gewoon mezelf spelen”, grapte hij na zijn ontmaskering. De speurders konden hem echter niet ontdekken en – net zoals eerder al het geval was bij Mister Withlove (Karl Vannieuwkerke) en Boom (Wim De Vilder) – viel de naam van Frank Verstraeten viel nooit tijdens de aflevering. Op sociale media werd de naam van Frank Verstraeten wel genoemd.

The Masked Singer is elke vrijdag om 20.40 uur te zien op VTM en VTM GO. Meteen na de uitzending kan je op VTM GO ook kijken naar Behind The Mask.

Meer
Lees meer...