‘The Masked Singer’: Eerste reactie vierde afvaller: “Ik ben er terecht uitgegaan”

In de vierde aflevering van The Masked Singer moesten we opnieuw afscheid nemen van een deelnemer. Deze week was het aan een van de opvallendste deelnemers van het jaar om zijn identiteit bekend te maken. Zo blikt Eikeltje terug op zijn avontuur.

Na de ontmaskeringen van  Mister Withlove (Karl Vannieuwkerke), De Mike (Hugo Sigal) en Boom (Wim De Vilder) was het deze week aan Eikeltje om zijn masker af te zetten. Onder dat masker bleek niemand minder dan Frank Verstraeten schuil te gaan. Hij nam zijn exit goed op en kon vooral lachen met zijn opvallende pak. “De gemakkelijkste tip was het kostuum zelf: een Eikeltje. Ik moest gewoon mijzelf spelen”, grapt de voormalige uitbater van Zillion.

Eikeltje

Eikeltje was een van de opvallendste deelnemers van het vierde seizoen van The Masked Singer. Dat had hij vooral te danken aan het feit dat hij eigenlijk niet echt zong. In Behind The Mask vertelt Frank Verstraeten dat hij het ook leuk vond om echt een typetje te maken van Eikeltje. “Eikeltje kon niet goed zingen, dus ik had direct door dat ik het zotteke van de set moest zijn. Ik was de pestkop, het eikeltje dus. Ik heb leuke dingen gedaan om in de kijker te lopen en mijn stem te camoufleren.”

Frank was ook meteen fan van het pak. Zo denkt hij met plezier terug aan zijn eerste ontmoeting met Eikeltje. “Dat was de eerste climax, één van de leukste momenten. Toen ik het pak de eerste keer zag dacht ik: ‘Wat is dat hier allemaal? Ben ik nu een nootje?’ Toen kwam het binnen: dit is gemakkelijk, ik ga mezelf zijn. Ik durf wel te zeggen dat ik het schattigste pak had en tastte direct af hoe ik mijn karakter kon uitspelen. Ik moest het van mijn voetjes en armpjes hebben want het hoofd kon niet bewegen. Er waren weinig elementen waarmee ik kon spelen en dan probeer je een beetje het goeie eikeltje te zijn.”

Kijken door een sleutelgat

Tijdens het eerste optreden van Eikeltje ging het bijna helemaal fout toen hij te ver naar voor stapte. “Ik wist niet wat er gebeurde”, blikt Frank terug. “Ineens werd ik aan mijn armen getrokken. Wat de speurders aan het roepen zijn, dat hoor je niet. Je bent volledig afgesloten van de wereld. Ik zag echt niks en heb van alles geprobeerd om mij te oriënteren, maar dat was kansloos. Ik had een sleutelgat om door te kijken.”

Maar ook het zingen zelf was niet makkelijk voor Frank. “Ik zing nooit, zelfs geen karaoke. Ik zou graag kunnen zingen en zou er alles voor doen om het talent te hebben, maar het lukt me niet. De workshops met zangcoach Ibernice waren de eerste zanglessen in mijn leven.” Hoewel hij niet veel zong tijdens z’n optredens oefende Frank wel vaak bij hem thuis in de woonkamer, tot vervelens toe bij zijn echtgenote. “Ik heb mij volledig gegeven. Het is niet dat ik heb meegedaan met het idee: laat maar komen en ik zal wel met de wind meevliegen. Nee nee, Eikeltje had het zwaar, geloof mij.”

Frank Verstraeten neemt er vrede mee dat hij als vierde deelnemer The Masked Singer moet verlaten. “Ik ben er terecht uitgegaan nu. Er zijn mensen die echt goed kunnen zingen, het is dan terecht dat zij doorgaan.” Hij blikt ook positief terug op het avontuur. “Je hebt in je leven zoveel dingen die je once in a lifetime kan meemaken. Waar je geluk voor moet hebben en kansen moet voor krijgen. In The Masked Singer meedoen is een unieke belevenis. Dat je een heel klein deeltje mag zijn van zo’n groot programma, dat is een eer. Ik kijk er heel positief op terug.”

Bekijk hier nog eens de ontmaskering van Eikeltje:

The Masked Singer is elke vrijdag om 20.40 uur te zien op VTM en VTM GO. Meteen na de uitzending kan je op VTM GO ook kijken naar Behind The Mask.

Meer
Lees meer...