‘Thuis’ viert dertigjarig bestaan met nostalgische terugblik: Herkende jij het?

Thuis bestaat dertig jaar en dat zal doorheen heel het seizoen gevierd worden met hier en daar een nostalgische knipoog. Het eerste daarvan kon je zien in de aflevering van donderdagavond. Daar dook namelijk ineens opnieuw het schilderij Het Huilend Zigeunerkind op.

Toen VRT 1 enkele weken geleden de start van het dertigste seizoen van Thuis aankondigde, werd daarbij al gezegd dat dat jubileum zou gevierd worden. In dit dertigste seizoen zitten een aantal knipogen naar dat rijke verleden verwerkt. We zijn heel benieuwd of de oplettende kijker ze er allemaal uit kan halen!”, zei hoofdscenarist Stef Wouters toen.

Het Huilend Zigeunerkind

En die zoektocht naar de nostalgische knipogen is nu ook echt afgetrapt. Het schilderij Het Huilend Zigeunerkind zal daar namelijk symbool voor staan. Jarenlang ging dat schilderij in de woonkamer van Frank (Pol Goossen) en Simonne (Marleen Merckx). In het 26ste seizoen verdween het echter toen hun huis volledig uitbrandde.

Donderdag konden kijkers zien hoe Frank hetzelfde schilderij op de kop kon tikken op een rommelmarkt. Daar kocht hij het en bracht het mee naar huis als cadeau voor zijn suske.

Zoektocht voor trouwe kijkers

De komende maanden zal het schilderij van Het Huilend Zigeunerkind regelmatig ergens opduiken in Thuis. Dat kan gaan om een wijnetiket, een bierviltje, een sleutelhanger of nog veel meer. Als dat het geval is, mag je er zeker van zijn dat er in die scène nog ergens een verwijzing zit naar de rijke geschiedenis van Thuis. Het is dan aan de trouwe kijkers om op zoek te gaan.

Thuis is van maandag tot en met vrijdag om 20.25 uur te zien op VRT 1 en VRT MAX.

Meer
Lees meer...