Left Right
scrollTop top

Till Lindemann van Rammstein deelt video van Russische soloplaat


Lindemann
© Bron: Isopix

Till Lindemann, de frontman van de Duitse metalgroep Rammstein, zingt nu eens in het Russisch. Lubimiy Gorod, of ‘geliefde stad’, werd speciaal opgenomen voor de Russische film Devyatayev.

Geen harde gitaren en knallende drums deze keer. Till Lindemann heeft voor de Russische film Devyateyev een lied opgenomen, ondersteund door een piano en volledig in het Russisch gezongen. Lubimiy Gorod heet het nummer, wat zoveel betekent als ‘geliefde stad’ en de film kwam uit op 29 april.

Concert in de cinema

Het is niet zijn enige link met Rusland. Vorig jaar in maart, voor de wereld in lockdown ging, speelde hij een concert in Moskou. Dat deed hij samen met de gitarist van metalgroep Hypocrisy, Peter Tägtgren. Live In Moscow zal nu naar de cinema komen voor één avond. Mensen in Duitsland en Oostenrijk zullen die wel heel de zomer kunnen zien. Vanaf 20 mei zou de show in de zalen komen. Of het in België zal te zien zijn, is nog niet duidelijk.

Uitzonderlijke muzikanten

Het optreden in de cinema tonen, is meteen ook het laatste wapenfeit van beide heren. “Till Lindemann en Peter Tägtgren hebben in november 2020 besloten om niet samen muziek te blijven maken en andere projecten op te zoeken. Live in Moscow is een herdenking aan de speciale samenwerking tussen twee uitzonderlijke muzikanten die over twee albums hun unieke muziek gemaakt hebben”, las een statement van Lindemann op Twitter. Wel wordt er nog een dvd uitgebracht van hun optreden in Moskou.

Bekijk hier de video van Lubimiy Gorod:


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…