Left Right
scrollTop top

Rammstein: “We hebben een ongepland album opgenomen”


Rammstein Nieuw Album
© Rammstein-frontman Till Lindeman – Isopix (Foto: FE/Eliseo Trigo)

Goed nieuws voor de fans van Rammstein! Als we toetsenist Christian ‘Flake’ Lorenz mogen geloven heeft de band namelijk een nieuw album opgenomen. Wat we daarvan mogen verwachten en wanneer het uitkomt, is momenteel nog niet bekend.

Rammstein werd vorig jaar verschillende keren gespot in (de buurt van) een opnamestudio. De Duitsers wilden dat ook niet geheim houden en deelden zelf beelden vanuit die studio in Frankrijk. “Het is zalig om terug muziek op te nemen”, klonk het onder een video van drummer Christoph ‘Doom’ Schneider.

Boost voor creativiteit

Toen konden de mannen van Rammstein nog niet bevestigen of ontkennen dat er nieuw album in de maak was. Maar nu kunnen ze dat dus wel. “Het feit dat we niet konden optreden, heeft onze creativiteit een gigantische boost gegeven”, vertelde toetsenist Christian ‘Flake’ Lorenz aan Motor Music.

“We hadden meer tijd om na te denken over nieuwe dingen, en we waren minder afgeleid. Het gevolg daarvan is dat we een album hebben opgenomen dat we helemaal niet gepland hadden.” Hoe het gloednieuwe Rammstein-album zal heten en wanneer het verschijnt, wilde Flake nog niet lossen.

Inspiratie uit het dagelijks leven

Waar hij, Till Lindeman en de rest van de band hun inspiratie haalden, verklapte hij wel. Die inspiratie is eigenlijk helemaal niet zo metal als je zou denken: “dagelijkse ervaringen” en “wereldgebeurtenissen”. “Ons onderwerp is altijd de krankzinnigheid van mensen. En die is door de coronacrisis niet veranderd.”

Donald Trump was vorig jaar ook heel erg aanwezig”, vertelde Flake nog. “Daarnaast vielen ook heel wat karaktertrekken harder op dan anders. Mensen gedroegen zich tijdens de lockdown echt volledig anders. Dus onze inspiratiebronnen waren eigenlijk altijd al aanwezig. Alleen was die nu misschien wat duidelijker.”


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  132.924.873
 • Aantal
  doden
  2.885.082
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  922.487
 • Aantal
  doden
  23.428