Mary Trump komt met tweede boek over “nationaal trauma” dat Donald Trump veroorzaakte

Mary Trump, het nichtje van huidig Amerikaans president Donald Trump, brengt binnenkort een tweede boek uit. Dat krijgt de titel The Reckoning en gaat volgens de uitgever over “Amerika’s nationale trauma, dat al ver in de geschiedenis ontstond, maar door hedendaagse gebeurtenissen en het corrupte en immorele beleid van de regering van Trump dramatisch verergerd is”.

Mary Trump bracht eerder dit jaar jaar het eerste boek over haar oom Donald Trump uit. Too Much and Never Enough: How My Family Created the World’s Most Dangerous Man werd een gigantisch succes. Het ging meer dan anderhalf miljoen keer over de toonbank, enkel al in de eerste week dat het te koop was.

The Reckoning

En komende zomer krijgt Too Much and Never Enough een vervolg. The Reckoning verschijnt in juli 2021. Het boek gaat over “Amerika’s nationale trauma, dat al ver in de geschiedenis ontstond, maar door hedendaagse gebeurtenissen en het corrupte en immorele beleid van de regering van Trump dramatisch verergerd is”, klinkt het bij uitgever St. Martin’s.

“Gedurende vier jaar heeft Donald Trump bij het Amerikaanse volk een reeks trauma’s veroorzaakt”, klinkt het in een verklaring van Mary Trump. “Hij viel iedereen aan waarvan hij vond dat het iemand ‘anders’ of een vijand was.”

Grote versie van familie Trump

“Vrouwen werden buiten beschouwing gelaten en bespot. Zieke mensen werden afgeschreven als zwak en verdienden zogezegd geen hulp. Immigranten en minderheden werden gedemoniseerd en gediscrimineerd? En geld was het allerbelangrijkste.”

“Ten slotte maakte hij het heel duidelijk dat hij niets geeft om het Amerikaanse volk. Hij pakte de pandemie bewust verkeerd aan en zorgde zo voor een economische instorting. Kort gezegd heeft hij ons land veranderd in een macroversie van m’n kwaadaardige disfunctionele familie”, klonk het met harde woorden.

Mary Trump

De 55-jarige Mary Trump studeerde literatuur en psychologie. Ze was jarenlang aan de slag als psychologe en bracht eerder dit jaar haar eerste boek, Too Much And Never Enough: How My Family Created The World’s Most Dangerous Man, uit.

Mary is de dochter van Fred Trump Jr., de oudere broer van Donald Trump. Fred Jr. overleed al in 1981. Hij was amper 42 jaar oud, en was ziek geworden door z’n alcoholverslaving.

Too Much And Never Enough
‘Too Much And Never Enough: How My Family Created The World’s Most Dangerous Man’ van Mary L. Trump – Isopix
Meer
Lees meer...