Nicht Donald Trump komt met “shockerend en obsceen” boek over haar familie

Fans (en tegenstanders) van Donald Trump, kijk al maar uit naar augustus. Want dan brengt Mary Trump, het nicht van Donald, een boek uit over haar familie. En zoals de titel al doet vermoeden, zal het boek heel wat informatie bevatten over de president van de Verenigde Staten en z’n familie. Too Much and Never Enough: How My Family Created the World’s Most Dangerous Man verschijnt op 11 augustus.

Over Amerikaans president Donald Trump is al heel wat gezegd en geschreven. De man is dan ook de machtigste ter wereld. Maar binnenkort kunnen fans, en waarschijnlijk vooral tegenstanders, van de president van de Verenigde Staten wel heel persoonlijke verhalen over de familie Trump lezen.

11 augustus

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1267985991408799745

Donalds nicht Mary Trump brengt namelijk op 11 augustus een boek uit. Dat kreeg de opvallende titel Too Much and Never Enough: How My Family Created the World’s Most Dangerous Man en verschijnt enkele dagen voor de Nationale Conventie van de Republikeinen.

Die datum is niet toevallig. Want het boek zou wel eens onthullingen kunnen bevatten over Donald Trump, die hem en z’n politieke carrière serieus kunnen beschadigen. Trump is namelijk de Republikeinse presidentskandidaat voor de Amerikaanse verkiezingen van het einde van het jaar.

Belastingontduiking en “schandelijke gedachten”

In haar boek zou Mary Trump ook onthullen dat zij de belangrijkste bron was voor het Pulitzer-winnend onderzoek naar Donald Trumps belastingontduiking dat eind 2018 verscheen. De fraude dateerde al van in de jaren 1990.

Too Much and Never Enough zal ook “shockerende en obscene” verhalen over Donald Trump bevatten. Daarnaast vertelt Mary ook over een gesprek dat ze ooit met haar tante heeft gehad.

Die tante, dus de zus van Donald, heet Maryanne Barry Trump, en was voor ze op pensioen ging een federal judge in de Verenigde Staten. In het gesprek in kwestie zou Maryanne “intieme en schandelijke gedachten” over haar broer verteld hebben.

Mary, Fred en Donald

https://www.youtube.com/watch?v=BlqmUg8jy1s

Mary Trump is de dochter van Donalds overleden broer Fred Jr. Trump. Hij stierf in 1981 door een hartstilstand, die waarschijnlijk veroorzaakt was door z’n jarenlange gevecht met een alcoholverslaving.

In haar boek beschuldigt Mary haar nonkel Donald en haar opa Fred Sr. ervan dat ze “bijgedragen hebben tot de dood” van haar vader, en dat ze hem “verwaarloosd hebben op cruciale momenten in z’n verslaving”.

Donald Trump zelf heeft daar in vroeger interviews ook al over gepraat. Toen vertelde hij dat hij spijt had dat hij zoveel druk op z’n broer had gelegd, om het familiebedrijf over te nemen.

Meer
Lees meer...