Left Right
scrollTop top

‘Home Alone 2’ zonder Trump-scène te zien op Canadese televisie


Home Alone 2 Donald Trump
© YouTube

Home Alone is niet alleen bij ons een vaste televisiewaarde tijdens de feestdagen. Da’s ook in Canada het geval. Maar de tweede film over Kevin McCallister en z’n (enorm verantwoordelijke) familie zag er afgelopen maand een beetje anders uit dan in de originele versie. De verschijning van de Amerikaanse president Donald Trump was er namelijk uitgeknipt.

De kerstperiode betekent veel, maar voor heel wat mensen draait die tijd van het jaar maar om één ding: de heruitzending van Home Alone op de televisie. En da’s in Canada niet anders. De tweede film over Kevin McCallister werd er eerder deze maand uitgezonden.

Kevin in New York

Aandachtige kijkers merkten op dat Home Alone 2 er op de Canadese nationale televisie een beetje anders uitzag dan anders. In de originele versie van de Home Alone-film uit 1992 wijst de huidige president van de Verenigde Staten de jonge Kevin namelijk de weg.

In de film gaat de (enorm verantwoordelijke) familie van Kevin McCallister op vakantie naar Florida voor de feestdagen. Maar de jongen slaagt erin om het verkeerde vliegtuig te nemen en belandt in New York. Daar wordt hij (toevallig) achternagezeten door de schurken die in de eerste Home Alone-film in het huis van de McCallisters proberen in te breken.

Trump en de lobby

Tijdens z’n solotrip in New York wandelt de jonge Kevin het fancy New York Plaza hotel binnen. En daar kijkt op miraculeuze wijze amper iemand van op. Hij vraagt de weg naar de lobby en krijgt die van niemand minder dan Donald Trump.

Maar de versie die CBC uitzond afgelopen maand, was er één zonder de verschijning van de Amerikaanse president. Rechtse mediakanalen hebben dat opgemerkt en maakten duidelijk dat ze daar niet mee konden lachen. Het heeft natuurlijk niet lang geduurd eer Donald Trump himself het voorval in de gaten kreeg en erover tweette.

Trump en Twitter

De POTUS deelde een artikel van FOX News over de aangepaste versie van Home Alone 2. Trump beweert dat de Canadese premier Justin Trudeau achter de cut zit en dat die er om politieke redenen gekomen is.

Meer tijd voor reclame

Volgens de CBC is daar niks van aan. De Canadese nationale omroep publiceerde een artikel, waarin uitgelegd wordt waarom de scène uit de film geknipt werd. De reden is simpel: tijd. Door de verschijning van Trump uit Home Alone 2 te halen, werd de film namelijk acht minuten korter.

De tekst van de Amerikaanse president is maar een (half) zinnetje, maar de hele scène is volgens de omroep niet essentieel voor het verhaal van de film. Door het stukje van acht minuten eruit te knippen, creëerde CBC plaats voor extra reclame.

In het artikel staat ook te lezen dat de aanpassing al in 2014 gebeurde, toen de omroep de film aankocht. Op dat moment was Donald Trump nog geen president en dus is er volgens CBC geen sprake van een politieke voorkeur.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…