Donald Trump deelt campagnevideo die wel héél hard lijkt op de videoclip van ‘Take on me’

Donald Trump campagne A-ha Take On Me
Twitter/@realDonaldTrump

De verkiezingscampagne in de Verenigde Staten is volop aan de gang. Het is dan ook geen verrassing dat huidig president Donald Trump een video de wereld in stuurde om een tweede termijn in het Witte Huis te kunnen verzekeren. Het probleem? De video en die van Take On Me lijken wel heel hard op elkaar.

Donald Trump is volop campagne aan het voeren om een tweede termijn als president van de Verenigde Staten te kunnen verzekeren. Dat is ook volledig normaal. Hoe hij daarmee het nieuws haalt? Met een beetje plagiaat.

De campagnevideo

Dat de video heel wat mensen bekend voorkwam, bleek al snel uit de reacties op Twitter:

Yup, de campagnevideo van Trump en de videoclip van Take On Me van de Noorse band A-ha lijken verdacht goed op elkaar. “Ik moest iets kleins veranderen”, verscheen boven de aangepaste video.

De reacties

Sommige (democratische) politici vroegen Nancy Pelosi, de democratische voorzitster van het Huis van Afgevaardigden, om “misdaden tegen A-ha” toe te voegen aan de lijst artikels over de afzetting van Trump.

Anderen vonden “deze versie van de Take On Me-video” niet zo geslaagd. “Hopefully Trump will be gone in a day or two.

A-ha is niet zo gelukkig

Magne Furuholmen, de toetsenist en songwriter van de Noorse band, is niet opgezet met de vergelijking. “Je schrijft een nummer in je jonge jaren en dat doe je niet voor één specifieke groep mensen, op welke manier dan ook. Je schrijft het voor iedereen. Maar dan gebeuren er dingen zoals dit”, vertelde hij aan Rolling Stone.

Volgens Furuholmen was niemand op de hoogte van de video en door het tijdsverschil kreeg hij die zelfs pas uren later te zien. Op dat moment was de campagne (en de commentaren die daarop kwamen) al de hele wereld rond gegaan. Hoe hij erover denkt? “Zelfs blinde zwijnen kunnen truffels vinden.”

Gesponsorde artikelen