Donald Trump valt ‘Parasite’ aan: onverdiende Oscars, want Zuid-Koreaanse film

Donald Trump Parasite
Parasite + Instagram/@realdonaldtrump

De Zuid-Koreaanse film Parasite was de grote winnaar op de voorbije Oscars. De prent over sociale klassen en ongelijkheid mocht vier van de belangrijkste filmprijzen ter wereld ophalen. Maar de Amerikaanse president Donald Trump vindt dat onverdiend. Uiteraard.

De Amerikaanse president Donald Trump wil graag nog vier jaar in het Witte Huis blijven rondhangen. Hij stelde zich dan ook al snel kandidaat voor een tweede ambtstermijn. De campagnes voor de verkiezingen zijn in volle gang, en Trump hield gisterenavond halt in Colorado.

“We hebben al genoeg problemen”

“Hoe slecht waren de Academy Awards dit jaar?”, vroeg Trump aan z’n aanhang. Na de vraag stopte hij even met praten, zodat het publiek genoeg tijd zou hebben voor boegeroep. “En de winnaar is … een film uit Zuid-Korea! What the hell was that all about?”

Trump zou zichzelf niet zijn, als hij voor die uitspraak geen “goed onderbouwde” argumenten zou bovenhalen. “We hebben al genoeg problemen met Zuid-Korea, op het vlak van handel”, opperde hij. “Daarbovenop geven ze hen nog eens Beste Film van het Jaar. Was die goed? Ik weet het niet.”

Sociale ongelijkheid

Het valt op dat Donald Trump nog niet gezellig op de bank gekropen is met Melania om Parasite te bekijken. In de film maakt regisseur Bong Joon-ho namelijk duidelijk dat hij niet kunnen vindt dat Zuid-Korea nog steeds een klassensysteem heeft en dat er heel wat sociale ongelijkheid is.

Die sociale ongelijkheid is ook nog altijd sterk aanwezig in de Verenigde Staten. Mocht Trump geweten hebben dat Parasite daarover ging, zou hij die uitspraak waarschijnlijk niet hebben gedaan. Want de hele wereld kijkt nu met gefronste wenkbrauwen naar de Amerikaanse president.

Gesponsorde artikelen