‘Parasite’-regisseur Bong Joon-ho groeit uit tot een meme na de SAG awards

Bong Joon-ho, de regisseur van Parasite, is uitgegroeid tot een meme. Dat gebeurde nadat de cast van zijn film in de prijzen viel op de SAG-Awards. Bong, die uiteraard trots was op z’n cast, besliste om het moment vast te leggen. En zo werd de “proud dad meme” geboren.

De Zuid-Koreaanse film Parasite viel de laatste weken meermaals in de prijzen. De film won al de Gouden Palm op het filmfestival van Cannes, de Golden Globe voor Beste buitenlandse film en de Critics’ Choice Awards voor beste regie en Beste buitenlandse film. Dit weekend kon de film daar ook de SAG Award voor Beste prestatie door een cast in een film aan toevoegen. Regisseur Bong Joon-ho was uiteraard apetrots en dat werd meteen voer voor een nieuwe “trotse vader meme”.

Parasite

De cast van Parasite mocht dus de SAG-award voor Beste prestatie door een cast in een film in ontvangst nemen. Het werd een historisch moment, want nooit eerder won een film in die niet in het Engels was die award. De cast kreeg dan ook een staande ovatie van het aanwezige publiek. Daarbij kwam ook regisseur Bong Joon-ho in beeld en die was, net zoals elke trotse vader dat zou doen, het moment aan ’t vastleggen op z’n smartphone. Bong Joon-ho is duidelijk apetrots op zijn cast, want het bleef niet bij dat ene moment. Ook backstage bleef de regisseur zijn cast filmen.

https://twitter.com/itsdenimjeans/status/1219076395831136256

Proud dad-meme

De trotse Bong Joon-ho groeide al snel uit tot een hartverwarmende “proud dad“-meme. Want alles aan de regisseur schreeuwde “trotse vader”. Daarnaast zagen vele mensen ook de gelijkenis met de “cool mom” uit Mean Girls en Kris Jenner die de naaktshoot van haar dochter Kim vastlegde met de legendarische woorden “You’re doing amazing, sweetie“.

Parasite is genomineerd voor zes Oscars, waaronder die van Beste film. De kans bestaat dus dat we Bong Joon-ho binnenkort nog een paar keer zijn gsm zullen zien bovenhalen.

https://twitter.com/sdmoore/status/1219078490668130304
Meer
Lees meer...