Vraag naar veelbesproken boek over Donald Trump niet bij te houden

Het nieuwe boek van Mary Trump, de nicht van de Amerikaanse president, vliegt de winkelrekken uit. Slechts enkele dagen na de verschijning gaf de uitgever al opdracht tot de veertiende druk. De totale opgave overtreft daardoor de 1.150.000 exemplaren.

Op de eerste dag werden al meteen 950.000 exemplaren verkocht. Dat aantal betreft zowel printboeken, ebooks als audioboeken. Voor de uitgever Simon & Schuster is het de grootste bestseller ooit.

Grofheid, pestgedrag, antisemitisme, seksisme en xenofobie

Mary Trump
(ISOPIX)

In het boek Too Much and Never Enough: How My Family Created the World’s Most Dangerous Man beschuldigt Mary Trump haar nonkel ervan zijn eigen toelatingsexamen voor de universiteit niet te hebben afgelegd. Volgens haar betaalde Donald Trump een klasgenoot om het examen onder zijn naam in te vullen.

Daarnaast heeft Mary Trump, die klinisch psychologe is, het over haar grootvader Fred Trump, de vader van Donald. Ze omschrijft de man als “een goed functionerende sociopaat” en geeft details over zijn grofheid, pestgedrag, antisemitisme, seksisme en xenofobie. Omdat de moeder van het gezin lang te kampen had met gezondheidsproblemen, was kleine Donald jarenlang overgeleverd aan zijn vader. Het Witte Huis heeft nog geprobeerd de publicatie van het boek tegen te gaan, maar een rechter in New York besloot dat de uitgever het recht heeft het boek te publiceren.

Meer
Lees meer...