Donald Trump geeft toe dat Joe Biden de verkiezingen heeft gewonnen … en zet direct z’n ‘fout’ recht

Amerikaans president Donald Trump heeft voor het eerst toegegeven dat hij de presidentsverkiezingen verloren heeft. Dat deed hij in een tweet, waarin hij nog maar eens benadrukte dat de verkiezingen vervalst zijn. Kort daarna zag Trump z’n ‘fout’ al in, en zette die recht met een andere tweet. “Hij heeft alleen gewonnen in de ogen van de fake news media”, klonk het.

“Hij heeft gewonnen omdat de verkiezingen vervalst zijn”, begon Amerikaans president Donald Trump een tweet als reactie op een video over de overwinning van Joe Biden. Trump ging verder met ‘uitleggen’ hoe de verkiezingen precies vervalst waren. Maar het enige dat de wereld uit z’n tweet onthoudt is “hij heeft gewonnen”.

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1327956491056279552

Niet de bedoeling

Het is voor het eerst sinds Biden op 7 november uitgeroepen werd als winnaar van de Amerikaanse presidentsverkiezingen dat Donald Trump dat ook toegeeft. Al was dat duidelijk niet z’n bedoeling. Want kort na z’n uitspraak, tweette Trump opnieuw.

“Hij heeft alleen gewonnen in de ogen van de fake news media”, schreef huidig Amerikaans president Trump om z’n ‘fout’ recht te zetten. “Ik geef NIETS toe. We hebben nog een lange weg voor de boeg. Dit waren VERVALSTE VERKIEZINGEN!”

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1327979630477922304

“We zullen winnen”

Trump blijft er naar eigen zeggen in geloven dat hij de presidentsverkiezingen gewonnen heeft. “VERVALSTE VERKIEZINGEN”, schreef hij nog op z’n geliefde Twitter. “WE ZULLEN WINNEN!” Z’n post kreeg meteen een waarschuwing van Twitter, omdat het helemaal niet bewezen is dat er bij de verkiezingen effectief fraude heeft plaatsgevonden.

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1327978710809661440
Meer
Lees meer...