Tips van starters voor starters: 5 tips om te starten in HR

Geschreven met branded content van SD Worx

Bij SD Worx zetten we er heel er op in om onder andere net afgestudeerde studenten de kans te geven om hun carrière in HR aan te vatten op een verantwoorde manier! Omdat we merken dat er op de werkvloer soms nog steeds vaardigheden worden gevraagd die nieuw zijn voor studenten, hebben we daarvoor speciale leertrajecten opgericht waarbij men in loondienst gedurende ongeveer vijf maanden de kans krijgt om zich in te werken alvorens men in een vaste positie van start gaat. Wij vroegen aan onze starters welke tips zij zelf graag zouden hebben gehad toen zij op het punt stonden om te starten in HR…

1. In HR zal je tijdens de job vaak moeten bellen! In het begin kan dat wel wat onwennig voelen. Als je voor jezelf op voorhand opschrijft wat je aan de telefoon wil zeggen dan gaat dat achteraf steeds vlotter aan de telefoon. En door het te doen, wordt het ook steeds leuker!

2. Stel jezelf open en leergierig op. Dit helpt je om sneller weg te zijn met alle zaken die je op de werkvloer als starter nog moet leren.

3. Durf om hulp te vragen. Je collega’s zijn er om je te ondersteunen en dit creëert ook een band met je collega’s.

4. Wees bereid om uit je comfortzone te komen. Wanneer je dagelijks met mensen werkt dan gebeurt het wel eens dat je met jezelf geconfronteerd wordt.

5. Leer om zelf structuur in je werk te brengen. In HR gebeurd het soms dat je met meerdere deadlines tegelijkertijd bezig bent. Dan kan het helpen om voor jezelf een strategie te ontwikkelen om een planning op te stellen en orde te brengen in de taken die je die dag wil gaan uitvoeren. Daar zijn allerlei tools voor maar het is vooral belangrijk dat je iets vindt dat voor jou werkt!Ben je na dit artikel helemaal overtuigd om te starten in HR? Registreer je dan nu en start jouw carrière bij SD Worx: https://ap.lc/Fy6VG!

Meer
Lees meer...