Tom Van Grieken wil burgemeestersambt in Schoten veroveren

Na de aanzienlijke winst van Vlaams Belang bij de verkiezingen in juni, zet partijvoorzitter Tom Van Grieken zijn zinnen op een nieuwe uitdaging: het burgemeesterschap van Schoten. Hoewel de partij niet de grootste werd op nationaal niveau, ziet Van Grieken kansen in zijn thuisstad.

Tom Van Grieken, die momenteel vakantie viert in eigen stad, onthulde zijn ambities in een interview met Gazet van Antwerpen. De huidige burgemeester, Maarten De Veuster van de N-VA, staat volgens Van Grieken voor uitdagingen. “Bij de laatste verkiezingen stemden ruim dubbel zoveel Schotenaren op mij dan op De Veuster”,” aldus”, zegt Van Grieken.

Hij benadrukt echter dat dit geen garantie biedt voor de gemeenteraadsverkiezingen, aangezien De Veuster toen op een lagere 18de plaats stond. Desondanks ziet Van Grieken de uitslag als een teken van steun en potentieel voor zijn campagne.

Focus op Schotense gemeenschap

Van Grieken maakt duidelijk dat hij, indien verkozen, daadwerkelijk het ambt van burgemeester zal opnemen. Hij heeft vertrouwen in de Schotense bevolking, vooral na de groei van het aantal leden van Vlaams Belang in de gemeente, dat in korte tijd verdubbelde tot 300. Zijn plannen voor Schoten omvatten verbeterde dienstverlening, verhoogde veiligheid en netheid, en meer toegankelijkheid. “Na twaalf jaar De Veuster aan het roer lijkt hij wel doofstom te zijn geworden voor de bekommernissen van de Schotenaren”, stelt Van Grieken scherp.

Strategische overwegingen

Om zijn ambities te realiseren, moet Vlaams Belang de grootste partij worden in Schoten. Van Grieken hoopt daarmee het initiatiefrecht te verkrijgen, wat hen een sterke positie zou geven in de lokale politiek. Hij wil ook proberen om de N-VA te overtuigen om een coalitie met Vlaams Belang aan te gaan, hoewel hij erkent dat dit moeilijk zal zijn.

“Wie op N-VA stemt, moet daar niet op rekenen,” voegt hij eraan toe, verwijzend naar de duidelijke lijn die N-VA-voorzitter Bart De Wever heeft getrokken tegen samenwerking met Vlaams Belang op alle politieke niveaus.

Meer
Lees meer...