Trump dreigt met ontslagen als Obamacare niet wordt afgeschaft … op een Jamboree van de scouts

Trump dreigt met ontslagen als Obamacare niet wordt afgeschaft … op een Jamboree van de scouts

De Amerikaanse president Donald Trump bezocht gisteren een Jamboree van de scouts en liet daar weer een opvallende uitspraak noteren. Hij dreigde er openlijk mee om zijn minister van Volksgezondheid Tom Price te ontslaan als die niet zorgt dat Obamacare wordt afgeschaft.

Tijdens de speech die hij gaf aan duizenden jongens van de scouts gedroeg Trump zich zoals we hem kennen: kinderachtig en brutaal. Zo dreigde hij er openlijk met het ontslag van Tom Price, de minister van Volksgezondheid in de Verenigde Staten. Trump deed dat in de stijl van het tv-programma dat hij jarenlang presenteerde: The Apprentice. Elke aflevering van die show eindigde met Trump die zelfvoldaan riep “You’re fired!”.

Op de Jamboree die hij afgelopen maandag bezocht riep hij tegen de scoutsjongens dat Tom Price maar beter voor stemmen kan zorgen om Obamacare af te schaffen, omdat hij anders “Tom, you’re fired”, zal roepen en iemand anders zal aannemen voor de job, zo schrijft The Daily Beast.

De scoutsjongens vonden het allemaal best grappig wat Trump verkondigde en moedigden hem ook nog aan door “we love Trump” te scanderen. Bij verwijzingen naar voormalig president Obama en Trumps tegenkandidaat in de presidentsverkiezingen, Hillary Clinton, liet hij iedereen hardop ‘boe’ roepen. Trump voelde zich duidelijk beter dan Obama toen hij nog eens vroeg aan de scouts “of Obama ooit naar een Jamboree was gekomen?”.

Trump dreigt met ontslag van Tom Price

Boegeroep voor Obama

Gesponsorde artikelen