Trump is on fire: nu spreekt hij ook dreigende taal tegen Venezuela

Trump is on fire: nu spreekt hij ook dreigende taal tegen Venezuela

De Amerikaanse Donald Trump is niet op zijn mond gevallen en nadat hij eerder al de Venezolaanse president Nicolas Maduro een “dictator” noemde, heeft hij nu ook laten optekenen dat hij “militaire actie” niet uitsluit bij acties gericht tegen Venezuela als antwoord op de politieke crisis die heerst in het Zuid-Amerikaanse land. 

Trump gaf een persconferentie in zijn Trump National Golf Club in Bedminster in New Jersey. Daar vertelde hij de aanwezige journalisten dat “de Verenigde Staten overal ter wereld troepen heeft, en zelfs heel, heel ver weg.” Hij voegde daar aan toe dat “Venezuela niet ver weg is en dat mensen er momenteel afzien en sterven en dat de Verenigde Staten veel opties heeft voor Venezuela, waaronder mogelijk een militaire optie indien nodig”, zo schrijft Het Laatste Nieuws.

De minister van Buitenlandse Zaken Rex Tillerson en de Amerikaanse ambassadeur bij de Verenigde Naties, Nikki Haley waren aanwezig toen Trump zijn uitspraken deed. Het Pentagon zegt dat het voorlopig geen bevelen heeft gekregen van het Witte Huis om de situatie in Venezuela op te volgen, maar toch is ook het Pentagon bereid om Amerikaanse burgers en de nationale belangen van Amerika te beschermen.

De president van Venezuela, Nicolas Maduro, heeft ondertussen een telefoongesprek met Trump aangevraagd, zo deelde het Witte Huis mee. Maar Trump is koppig en liet weten “dat hij met plezier de leider van Venezuela wil spreken wanneer de democratie er hersteld is”.

Extremistische elite

Venezuela is niet te spreken over de dreigende taal van Trump. De minister van Defensie Vladimir Padrino Lopez vindt het dreigement van de Amerikaanse president “een gestoorde daad”. Hij voegt daar aan toe dat “Venezuela de belangen en de soevereiniteit van Venezuela zal verdedigen”.

Hij spreekt verder nog klare taal over de leiders van Amerika: “Amerika wordt geregeerd door een extremistische elite. Ik weet niet hoe het met de wereld verder moet als het draait om de mensheid, de aarde en zijn natuurlijke rijkdommen uit te roeien”, zo liet hij optekenen.

De Venezolaanse autoriteiten beweren al langer dat de VS een invasie aan het voorbereiden is en net om die reden werden er langs de kustlijn luchtdoelraketten geïnstalleerd. Het Pentagon ontkracht die vermoedens en zegt dat ze op niets gebaseerd zijn.

De Verenigde Staten heeft ondertussen al sancties tegen Venezuela uitgevaardigd. Zo zijn er al rekeningen van een aantal belangrijke Venezolanen bevroren. En Peru heeft de Venezolaanse ambassadeur uit hun land gezet. Het is hun manier om in te grijpen, “omdat de regering van Maduro onaanvaardbaar reageerde op de veroordeling door de andere Latijns-Amerikaanse landen van de situatie in het land.”

Gesponsorde artikelen