Trump reageert scherp op steun van Taylor Swift voor Kamala Harris: “Ze zal een prijs betalen”

De Amerikaanse zangeres Taylor Swift heeft na maanden van speculatie eindelijk haar politieke voorkeur uitgesproken en steunt de Democratische presidentskandidate Kamala Harris. Haar keuze viel niet in goede aarde bij voormalig president Donald Trump, die fel reageerde op haar beslissing.

Lange tijd bleef Taylor Swift opvallend stil tijdens de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Hoewel ze in het verleden kritiek had geuit op voormalig president Donald Trump, hield de popster zich deze keer op de achtergrond. Dit was des te opvallender gezien haar eerdere uitgesproken politieke standpunten, onder andere in de Netflix-documentaire Miss Americana, waar Swift haar frustraties uitte over het niet publiekelijk kunnen delen van haar mening.

Velen vermoedden dat haar recente vriendschap met Brittany Mahomes, de vrouw van NFL-ster Patrick Mahomes en een bekende Trump-supporter, een rol speelde in haar zwijgen. Swift heeft via haar vriend Travis Kelce, ploegmaat van Mahomes, een nauwe band met het stel ontwikkeld. Desondanks koos de zangeres uiteindelijk toch partij voor Kamala Harris, na het meest recente debat tussen Harris en Trump. Swift verklaarde dat Harris “staat voor waarden die ze zelf ook steunt.”

Trump haalt uit naar Swift

De reactie van Donald Trump liet niet lang op zich wachten. In het ochtendprogramma Fox & Friends reageerde de voormalige president scherp: “Het was slechts een kwestie van tijd voordat Swift zich uitsprak. Ze kon Biden niet steunen … kijk naar Biden, dat is onmogelijk. Maar ze is een liberaal persoon, altijd al geweest. Ze steunt altijd de Democraten en zal daar waarschijnlijk een prijs voor betalen op de markt.”

Trump liet bovendien weten geen fan te zijn van de zangeres. “Ik vind mevrouw Mahomes veel leuker. Ze is een grote fan van mij”, voegde hij eraan toe, verwijzend naar de vrouw van NFL-ster Patrick Mahomes.

Meer
Lees meer...