TUI lanceert maaltijdboxen om jetlag te bestrijden: ‘Meals Against Jet Lag’

Jetlag is een van de grootste ergernissen voor reizigers die lange afstanden afleggen. Reisorganisatie TUI komt met een oplossing: speciale maaltijdboxen die helpen om de effecten van jetlag te verminderen. De ‘Meals Against Jet Lag’, ontwikkeld in samenwerking met HelloFresh, zijn vanaf vandaag beschikbaar en beloven de impact van een jetlag aanzienlijk te verzachten.

Een jetlag ontstaat door de verstoring van je biologische klok wanneer je door verschillende tijdzones reist. Je lichaam kan zich slechts langzaam aanpassen aan de nieuwe lokale tijd, met als gevolg dat je slaap-waakritme de eerste dagen uit balans is. Dit kan leiden tot vermoeidheid, slapeloosheid en concentratieproblemen.

De sleutel tot het bestrijden van jetlag ligt in het aanpassen van je innerlijke ritme, en volgens experts zijn licht en voeding daarin cruciaal. “Het verschuiven van je maaltijdmomenten en het aanpassen van je dieet kunnen de effecten van een jetlag aanzienlijk verminderen”, stelt onderzoek van de Northwestern University.

Licht en voeding: twee belangrijke factoren

Het aanpassen van je slaap-waakritme is een van de effectiefste manieren om een jetlag te voorkomen. Bij reizen naar het oosten verschuif je dit ritme het best elke dag iets vroeger, terwijl je bij reizen naar het westen juist iets later opstaat en eet. Maar het juiste voedingspatroon speelt ook een belangrijke rol.

“Door dagelijks je eetmomenten iets te verschuiven en rekening te houden met het type voeding dat je consumeert, kan je de aanpassing aan de lokale tijd aanzienlijk vergemakkelijken”, zeggen onderzoekers.

Meals Against Jet Lag: gepersonaliseerde maaltijdboxen

Om reizigers te helpen hun voedingsschema af te stemmen op hun reis, biedt TUI in samenwerking met HelloFresh twaalf speciale maaltijdboxen aan. Zes hiervan zijn gericht op oostwaartse reizen en zes op westwaartse reizen, elk met gerechten die aansluiten bij de smaak en voedingsbehoeften van die bestemmingen.

“Met recepten zoals Chicken Yakitori in Sweet Sesame Sauce voor oostelijke reizen en Chicken Enchiladas met Sour Cream & Cheese voor westelijke bestemmingen, helpen we onze klanten niet alleen om zich fysiek aan te passen, maar bereiden we ook hun smaakpapillen voor op hun avontuur”, legt TUI uit.

Maaltijdbox en persoonlijk advies

De maaltijdboxen zijn te bestellen via de website van TUI voor 28,99 euro. Naast de maaltijden krijgen klanten ook toegang tot een chronotype-test, waarmee ze hun persoonlijke slaap-waakritme kunnen meten. Op basis daarvan ontvangen ze een gedetailleerd plan dat niet alleen voedingsadvies bevat, maar ook tips voor slaap en beweging.

Meer
door Redactie
Lees meer...