Twee spelers Engels voetbalteam adopteren straatkatje uit Qatar

Engeland ligt sinds enkele dagen geleden uit het WK voetbal. Maar ze zullen toch iets mee naar huis nemen. Hoewel ze hoopten dat dat de wereldbeker zou zijn, werd het uiteindelijk een katje. Het team maakte kennis met de straatkat in hun trainingskamp en twee spelers besloten om hem mee te nemen naar huis. Al zullen ze nog even geduld moeten hebben voor ze herenigd worden.

Hartverwarmend nieuws vanuit Qatar, twee spelers van het Engelse voetbalelftal hebben namelijk besloten om een straatkatje te adopteren. Na een verplichte quarantaine krijgt het katje een nieuwe thuis bij voetballers Kyle Walker en John Stones, die ook in het dagelijkse leven samen spelen bij Manchester City.

Dave

De nieuwe pluspapa’s vertelden aan FIFA hoe ze het katje, dat ze de naam Dave gaven, leerden kennen. “Hij was daar gewoon op een dag, dus we besloten om hem te adopteren, ik en Stonesy”, vertelt Walker. “Dave is welkom aan de tafel. Sommige mensen zijn geen fan van de kat, maar ik hou van hem.” Stones gaat verder: “Op de eerste dag in het trainingscentrum was Dave daar plots. En hij kwam elke avond wachten op z’n eten.”

De spelers raakten gehecht aan de kat en besloten om hem mee te nemen naar Engeland. Al zullen ze nu nog vier maanden geduld moeten hebben voor ze opnieuw herenigd kunnen worden met Dave. De kat moet namelijk eerst nog vier maanden in quarantaine blijven in Qatar. Daarna zal hij z’n intrede kunnen nemen bij Walker en Stones.

Zo krijgt de slogan van de Engelsen “It’s coming home” een nieuwe invulling. Want na de nederlaag tegen Frankrijk in de kwartfinale zaterdag, zal de wereldbeker niet mee naar huis komen. Maar met katje Dave komt er wel nog iets mee naar Engeland.

Bekijk hier een filmpje van de twee spelers en Dave de kat:

Meer
Lees meer...