Tweelingbroers die Zuckerberg voor de rechtbank sleepten, zijn nu de eerste bitcoin miljardairs

Tweelingbroers die Zuckerberg voor de rechtbank sleepten, zijn nu de eerste bitcoin miljardairs

Tyler en Cameron Winklevoss zijn ’s werelds eerste bitcoin miljardairs. De tweeling sleurde in 2004 Mark Zuckerberg voor de rechtbank omdat ze van mening waren dat hij voor Facebook hun idee ConnectU gestolen had. Ze wonnen de zaak en kregen 65 miljoen dollar. Geld dat ze slim geïnvesteerd hebben. 

De waarde van de digitale munt bitcoin is de laatste weken de pan aan het uitschieten. Eén bitcoin is nu bijna 10.000 euro waard. Het was dus maar een kwestie van tijd tot de eerste bitcoin miljardairs de kop opstaken. En dat is nu het geval. De tweelingbroers Tyler en Cameron Winklevoss, ooit nog Olympische roeiers, maar vooral bekend voor hun vete met Mark Zuckerberg, mogen zich de eerste bitcoin miljardairs noemen.

Facebook-miljoenen

Wie de film The Social Network heeft gezien, kent natuurlijk het verhaal van Tyler en Cameron Winklevoss. De tweeling richtte in 2004 samen met Divya Narendra de sociale netwerksite ConnectU (toen nog HarvardConnection) op om de studenten van de Harvard University online te verbinden. In de maanden voor de lancering zat de tweeling een paar keer samen met Mark Zuckerberg. Hij zou hen helpen met het verbeteren van de code van hun sociale netwerk. Maar een maand voor de lancering van ConnectU lanceerde Zuckerberg zijn eigen sociale netwerk, Facebook (toen nog TheFacebook).

Toen de gebroeders Winklevoss daar achter kwamen, sleurden ze Mark Zuckerberg voor de rechtbank omdat hij hun originele idee gestolen zou hebben en bovendien hun code gebruikt zou hebben voor zijn sociale netwerksite, Facebook.

In 2008 kwam de zaak tot een schikking. Zuckerberg betaalde 65 miljoen dollar aan de tweeling. Geld dat de tweeling verstandig investeerde.

Bitcoin-miljarden

In maart 2013 kochten de Winklevoss-broers voor 11 miljoen dollar aan bitcoins, goed voor ongeveer één procent van het totale aantal bitcoin die op dat moment in omloop waren. De waarde van de cryptomunt stond toen nog op zo’n 120 dollar per stuk. Nu de waarde van de bitcoin gestegen is tot meer dan 11.500 dollar kunnen we dus stellen dat de Winklevoss-tweeling de eerste bitcoin miljardairs zijn.

GettyImages

Gesponsorde artikelen