Uitspraak van de dag? “Sommige mensen denken dat ze kost wat kost mogen gaan werken”

De vakbonden toonden vandaag weinig begrip voor mensen die ondanks de provinciale staking in Brussel en Vlaams- en Waals-Brabant toch wilden gaan werken. “Wij gaan ons niet laten doen door de mensen die per se willen gaan werken”, luidde het.

“Wij willen een duidelijk signaal geven aan de regering dat wij hun beslissingen niet accepteren”, tekende de VTM-nieuwsredactie op bij een medewerker van vakbond LBC-NVK, die onder meer de Medialaan afzette. “Wij willen dat de mensen duidelijk maken door enerzijds te sensibiliseren en hen anderzijds de doorgang naar het werk te ontzeggen. Het gaat wel om zogenaamde filterblokkages, mensen met een goede reden mogen nog wel de straat in.”

“De mensen waren op voorhand voldoende op de hoogte”, klonk het. “Wij zetten door. Wij hebben het recht om te staken. Mensen moeten begrijpen dat wij dit doen voor de hele bevolking, niet enkel voor de vakbonden zelf. Sommige mensen denken dat ze kost wat kost mogen gaan werken, wij vinden dat we kost wat kost mogen staken.” 

Meer
Lees meer...