Universal Pictures gaat videogame ‘Shinobi’ verfilmen

Na het succes van The Super Mario Bros. Movie en Five Nights at Freddy’s verfilmt Universal Pictures nog een populaire videogamefranchise van Sega voor het witte doek. Deze keer is het Shinobi, met regisseur Sam Hargrave (Extraction) aan het roer.

Het bekende arcadespel Shinobi, dat al sinds 1987 op de markt is, krijgt een verfilming. Dat meldt Variety. De videogame draait rond het personage Joe Musashi, een ninja die het opneemt regen machtige kwade krachten. De franchise heeft in de loop der jaren nog enkele vervolgen en spin-offs gekregen en wereldwijd zijn er meer dan 5 miljoen exemplaren verkocht. Dat wil Universal Pictures nu eren met een film.

Shinobi

De videogame draait om een ninja, Joe Musashi, die strijdt tegen allerlei vijanden, zoals criminelen, demonen en andere ninja’s. Het verhaal verschilt een beetje per spel in de reeks, maar de rode draad is vaak een heldhaftige ninja die zijn dorp, zijn clan of de wereld redt van een groot kwaad.

Het spel is naast Sonic The Hedgehog een van de meest gespeelde en verkochte spelen van Sonic ter wereld. Van Sonic kwam eerder al een film uit, dus nu krijgt Shinobi diezelfde kans.

Succesformule

Dat Universal Pictures ervaring heeft met dit soort films, staat buiten kijf. Eerder bracht de filmstudio al The Super Mario Bros. Movie uit dat toch uitgroeide tot een groot succes. Voor dit project rekent het alvast op regisseur Sam Hargrave. Hij stond eerder al aan het roer van de Extraction-franchise op Netflix. Wanneer de film Shinobi zal uitkomen, is nog niet bekend.

Meer
Lees meer...