Nieuwe ‘Super Mario Bros. Movie’ komt in april 2026 uit

In juli 2023 werd er wereldwijd al door 168,1 miljoen mensen naar de Super Mario Bros. Movie gekeken. Dit was de eerste film over de game die uitkwam en was dus duidelijk een succes. Gisteren, op Mario Day, heeft Nintendo en Illumination aangekondigd dat ze de sequel aan het ontwikkelen zijn.

Na het vorige succes van Super Mario Bros. Movie komt er nu ook een sequel. Momenteel staat de film gepland voor 3 april 2026. Er is nog niet veel onthuld over de nieuwe film, maar we weten wel al zeker dat de regisseurs, Aaron Horvath en Michael Jelenic, terugkeren en het animatieproces bijna gaat beginnen.

Plot

De eerste film volgde Mario en Luigi die in Brooklyn begonnen te werken als loodgieters. Via een mysterieuze pijp werden de broers meegesleurd naar het Mushroom Kingdom. Het toonde hoe de twee ontwikkelden en hoe ze de bekende karakters, van in de videogames, leerden kennen. In de aankondiging stond dat de makers deze keer de wereld willen verbreden. Daarnaast moet het ook helder en leuk zijn volgens hen.

Er is nog niet veel meer bekend aangezien de film nog maar net is aangekondigd. Er komen meer details over de film uit wanneer ze klaar zijn om meer te delen. Illumination en Nintendo werken samen aan de film. Ze zijn al bezig met het storyboarden van scènes en het ontwikkelen van decorontwerpen voor de nieuwe omgevingen.

Aankondiging

10 maart is het Mario Day en net op die dag kondigen Nintendo’s gamedirecteur Shigeru Miyamoto en Illumination’s Chris Meledandri aan dat er een vervolg komt op de Super Mario Bros. Movie. De regisseurs van de eerste film werken ook mee aan de sequel en regisseren naar een scenario van Matthew Fogel. Het project wordt medegefinancierd door Universal Pictures en Nintendo. Daardoor kan Universal de film distribueren. Wie de rollen in de sequel gaat vervullen, weten we nog niet.

Meer
Lees meer...