‘The Super Mario Bros. Movie’: Chris Pratt hint naar vervolg op succesvolle film

De kans lijkt groot dat The Super Mario Bros. Movie een vervolg krijgt. Door het enorme succes van de film leek zo’n sequel voor de hand te liggen, maar nu heeft ook Chris Pratt, die de stem doet van Mario, daarnaar gehint.

The Super Mario Bros. Movie kwam iets meer dan twee maanden geleden uit in de cinema. Nadat vroegere pogingen om het verhaal van de populaire loodgieter te verfilmen zwaar flopten, waren de verwachtingen ook hier voorzichtig. De animatiefilm van Nintendo, Illumination Entertainment – verantwoordelijk voor Minions-films – en Universal Pictures overtrof echter alle verwachtingen.

Kort na de release verbrak The Super Mario Bros. Movie al meteen heel wat records. Na minder dan een maand overschreed de wereldwijde box office dan ook 1 miljard dollar (930 miljoen euro). Ondertussen gaat het zelf al om bijna 1,32 miljard dollar (1,22 miljard euro). Daarmee is The Super Mario Bros. Movie de succesvolste film van het jaar en staat hij derde in de lijst van meest lucratieve animatiefilms ooit.

Sequel?

Het lijkt dan ook voor de hand te liggen dat The Super Mario Bros. Movie een vervolg krijgt, al is daarover nog geen officieel nieuws bekendgemaakt. Volgens Chris Pratt, die de stem doet van Mario, zal dat niet meer lang op zich laten wachten.

“We zitten midden in deze scenaristenstaking en daarom is alles terecht gepauzeerd. Als de onderhandelingen zijn afgerond en de schrijvers zich op hun gemak voelen om verder te gaan, wordt het tijd om te praten over de toekomst”, legt hij uit. “We zijn heel blij met het succes. Het is echt verrassend voor mij hoe succesvol de film is.”

Meer
Lees meer...