Acteur Chris Pratt reageert op kritiek rond zijn casting als Mario in ‘The Super Mario Bros. Movie’

Volgende week komt The Super Mario Bros. Movie uit in de bioscoop. Vanaf woensdag 5 april is te zien hoe het bekende figuurtje samen met zijn vrienden The Mushroom Kingdom probeert te beschermen tegen Bowser en zijn leger. De rol van Mario is voor Chris Pratt, maar daar was initieel heel wat commentaar op. Daar reageert Pratt nu op.

De nieuwe verfilming van de populaire game Super Mario Bros. komt eraan. Na de mislukte poging uit 1993 zijn het deze keer Nintendo, Illumination Entertainment – verantwoordelijk voor de Minions-films – en Universal Pictures die de handen in elkaar slaan voor een nieuwe film.

Enkele maanden geleden raakte bekend dat Guardians of the Galaxy-acteur Chris Pratt de rol van Mario op zich zou nemen. Dat betekent bij deze film natuurlijk dat de acteur enkel te horen zal zijn. Toch waren heel wat fans geen fan van die keuze. Zij vonden de stem van Pratt namelijk helemaal niet passen. Ook na de komst van de eerste teaser bleven de reacties hetzelfde. Voor het eerst heeft ook Pratt nu op die kritiek gereageerd.

The Super Mario Bros. Movie

The Super Mario Bros. Movie zal enorm veel op de gelijknamige game lijken. In de trailer zagen we zo hoe Mario zich eerst in allerhande herkenbare decors uit onder andere New Super Mario Bros. U Deluxe beweegt. Daar zien we onze bekende loodgieter samen met Donkey Kong sterk worden door het eten van paddenstoelen en vuurbloemen. De trailer eindigt met een wilde achtervolgingsscène op de bekende racebaan Rainbow Road uit verschillende Mario Kart-games.

In die trailer horen we natuurlijk ook voor het eerst de stem van acteur Chris Pratt als Mario. Naast hem zijn ook onder andere Charlie Day (Luigi), Jack Black (Bowser), Keegan-Michael Key (Toad) en Seth Rogen (Donkey Kong) te horen. Maar toch was het meeste kritiek voor Pratt.

“Ik begrijp het”

Met de release in het vooruitzicht, de film verschijnt hier op woensdag 5 april, reageert ook de acteur zelf voor het eerst op alle kritiek. Dat doet hij in een interview met Extra TV. “Dit fandom houdt superveel van Mario, dus ik begrijp het. Dit is de soundtrack van hun jeugd en ze willen niet dat iemand die komt verpesten”, begint Pratt. “Maar ik kan jullie verzekeren dat iedereen er voor heeft gezorgd dat dat niet is gebeurd. Het is echt een liefdesbrief aan de videogames en het is super nostalgisch. Ze weten wat ze doen.”

Bekijk de trailer van The Super Mario Bros. Movie hier:

The Super Mario Bros. Movie komt op woensdag 8 april uit in de Belgische bioscoop.

Meer
Lees meer...