Eerst werd het verboden, nu zijn er exclusieve ‘Gentleminion’-screenings van ‘Minions: The Rise of Gru’

De release van de nieuwste Minions-film The Rise Of Gru is al een soap op zich. De film kwam vorige week uit in de zalen, en zorgde meteen voor heel wat aandacht in de pers. En dat kwam niet doordat de film zo goed was, maar wel door een nieuwe hype. Op TikTok waren een aantal jongeren namelijk een actie gestart waarbij ze allemaal in kostuum naar The Rise Of Gru gingen kijken. Die hype werd door een aantal bioscopen al een kopje kleiner gemaakt, maar anderen zien er het plezier wel van in.

De nieuwste hype op TikTok is misschien wel de #Gentleminions-hype. Jonge mannen en vrouwen gaan namelijk massaal in kostuum naar een gewone screening van Minions: The Rise of Gru. Daarmee willen ze de bekende ‘Tickets to X’-meme nadoen, waarbij een persoon filmtickets koopt voor een film die je absoluut niet zou verwachten. Toch ging de hype in sommige landen al te ver, waardoor mensen in kostuums in sommige cinema’s zelfs verbannen worden. Toch zien andere bioscopen het fijne er wel van in, waardoor er nu zelfs exclusieve screenings zijn.

#Gentleminions

Wie TikTok heeft, heeft het ongetwijfeld al gezien. Jonge mensen gaan massaal naar de nieuwste Minions-film en doen dat niet in hun alledaagse kleren. Ze trekken allemaal hun beste pak aan om The Rise Of Gru te gaan kijken. Daardoor krijgt de film natuurlijk de nodige aandacht, zeker omdat het zo viraal gaat op TikTok. Maar daar zijn ook keerzijden aan. Zo zorgt de #Gentleminions-trend ook voor overlast in sommige bioscopen, wat voor ouders met jongere kinderen geen pretje is.

Een aantal bezoekers zouden namelijk moshpits hebben gevormd en bananen naar het scherm hebben gegooid. Om die reden heeft o.a. de Britse bioscoopgroep Odeon de trend al verboden. Al zijn er nu andere bioscopen die er anders mee omgaan. Een andere Britse bioscoop, Vue, heeft namelijk exclusieve screenings aangekondigd. Daarbij kan iedereen die wil meedoen aan de hype volledig zijn of haar ding doen zonder anderen te storen.

Of die maatregelen ook bij ons van kracht zullen zijn en of ook onze bioscopen speciale screenings zullen inlassen, valt af te wachten.

Bekijk hier een aantal #Gentleminions-video’s:

Meer
Lees meer...