TikTok wil negativiteit tegengaan door deze nieuwe functie

TikTok is de laatste jaren zonder twijfel uitgegroeid tot een van de populairste apps ooit. Waar iedereen het vroeger over Instagram had, is nu TikTok meestal the talk of the town. Maar net zoals op veel andere sociale media, gebeuren er ook daar heel wat online pesterijen. Daarom test de app nu een dislike-functie op comments.

De app TikTok is een goudmijn aan feelgood-video’s, lifehacks en leuke challenges. En je kan er ook nog eens eindeloos door blijven scrollen. Hoewel de app een plek zou moeten zijn waar iedereen zijn leven zorgeloos kan delen, is dat door veel haatreacties toch niet het geval. Daar wil TikTok nu iets aan doen. Volgens The Verge test de app op dit moment dislikes op reacties.

Dislikes

Om online pesterijen tegen te gaan, is TikTok bezig met het testen van dislikes. Daarmee kunnen gebruikers van de app aanduiden wanneer ze een reactie ongepast of onacceptabel vinden. De dislikes zullen niet zichtbaar zijn voor anderen, maar zullen binnen de app wel invloed hebben. Zo kan TikTok sneller reageren op negatieve, gemene of dreigende accounts.

Op dit moment zien nog maar enkele mensen de nieuwe functie, maar de kans dat TikTok die volledig uitrolt, is heel groot. De app is de laatste tijd namelijk heel hard bezig met updaten, zodat iedereen zich veilig voelt. Zo werkt het aan heel wat nieuwe functies waarmee negatieve comments en bedreigingen kunnen worden verwijderd. 

Jongeren

Dat lijkt ons zeker geen slecht plan, aangezien TikTok ook nog steeds een app is waar heel wat jongeren actief op zijn. Het is dus heel belangrijk om een soort van controle te kunnen hebben op wat die jongeren te zien of lezen krijgen onder hun eigen video’s of die van anderen.

De app liet aan The Verge zelfs weten dat het tussen november 2021 en oktober 2021 al meer dan 85 miljoen video’s had verwijderd. Dat is ongeveer 1 procent van het totaal aantal video’s dat in die maand werd gepost.

Meer
Lees meer...