Waarom mensen massaal in kostuum naar ‘Minions: The Rise of Gru’ gaan kijken

Sinds kort kan je in de cinema kijken naar Minions: The Rise of Gru, de nieuwste film over de minions. Op TikTok verschijnen heel wat mensen die voor de gelegenheid in kostuum naar de filmzaal trekken. Dit is waar de trend vandaan komt.

Wanneer wij naar de cinema gaan, doen we dat steevast in onze meest comfortabele outfit. Maar dat lijkt niet het geval te zijn bij mensen die gaan kijken naar Minions: The Rise of Gru. Heel wat kijklustigen trekken daarvoor namelijk hun kostuum aan. De trend vindt z’n oorsprong op TikTok (waar anders?) en dit is waarom iedereen op z’n paasbest naar de film gaat.

“Gentleminions”

Op TikTok zijn tegenwoordig heel wat virale video’s te vinden waarin groepen uitgedost in kostuum naar de cinema gaan. Ze doen dat niet voor een speciale première, maar wel voor een gewone screening van de nieuwste film van de Minions.

De trend vindt z’n oorsprong in een meme. Het gaat daarbij om de “Tickets to X, please“-meme, waarbij een persoon filmtickets koopt voor een film die je absoluut niet zou verwachten. En het laatste wat je zou verwachten van iemand die in kostuum naar de film gaat, is dat die persoon naar de nieuwste film over de Minions gaat kijken. Al lijkt dat ondertussen dus wel al het officiële uniform.

Ook Universal Pictures, de studio die verantwoordelijk is voor de film, heeft de trend al opgepikt en reageerde via Twitter.

Bekijk hier enkele van de video’s op TikTok:

@____pan I thought it was a joke #fyp #minions #banana ♬ original sound – Pan solos ya verse
@adultcollegeman we actually got in bro ??? #fyp #minions #riseofgru #banana #fypシ #minionssquad? @jidion @minions ♬ Rich Minion – Yeat
@stephen.healy Intense levels of Sigma #fyp #fypシ #foryoupage #viral #minions #sigma ♬ the way i are – &lt/3
@houseofhighlights There’s so many of them ?? (@billh) #minions ♬ original sound – House of Highlights
Meer
Lees meer...