Cinema’s verbieden mensen om in kostuum naar ‘Minions: The Rise of Gru’ te komen

De nieuwste trend op TikTok heeft te maken met de release van de nieuwste Minions-film Minions: The Rise of Gru. Heel wat TikTokkers gaan namelijk uitgedost in kostuum naar de cinemazaal om de film te bekijken. Maar daar zijn niet alle cinemazalen even blij mee. Daardoor is de trend nu zelfs al verboden in een Britse cinemaketen.

De #Gentleminions-trend zorgt ervoor dat de film Minions: The Rise of Gru een gigantisch succes werd. Maar de honderden jongeren die in kostuum naar de cinemazaal trekken, veroorzaken ook overlast voor andere filmbezoekers. Daardoor trekt een Britse cinemaketen nu aan de alarmbel.

#Gentleminions

Op TikTok zijn tegenwoordig heel wat virale video’s te vinden waarin groepen uitgedost in kostuum naar de cinema gaan. Ze doen dat niet voor een speciale première, maar wel voor een gewone screening van de nieuwste film van de Minions. 

De trend vindt z’n oorsprong in een meme. Het gaat daarbij om de “Tickets to X, please“-meme, waarbij een persoon filmtickets koopt voor een film die je absoluut niet zou verwachten. En het laatste wat je zou verwachten van iemand die in kostuum naar de film gaat, is dat die persoon naar de nieuwste film over de Minions gaat kijken. Al lijkt dat ondertussen dus wel al het officiële uniform.

Verboden

Hoewel Universal Studio zelf fan is van de trend, zijn de cinemazalen dat minder. Aan de deuren van de Britse cinemaketen Odeon hangt nu namelijk een papier met daarop: “Door recente problemen als gevolg van de #Gentleminions-trend, zal elke groep bezoekers in formele kleren verboden worden om naar Minions: The Rise of Gru te kijken.”

Een verantwoordelijke van Odeon vertelde aan Indy100 dat het gaat om enkele incidenten in verschillende filialen tijdens het afgelopen weekend. Op TikTok verschenen al video’s van “Gentleminions” die met bananen naarste scherm gooien of moshpits houden. Mogelijk heeft het hier dus mee te maken.

Bekijk hier nog eens enkele TikToks van de #Gentleminion-trend:

@benedicthoward_ The most anticipated of the year. #riseofgru #minions #gentleminions ♬ el que usa el audios es gay. – Juani.Yelich
@bill.hirst ?#fyp #minions #banana ♬ original sound – billh
Meer
Lees meer...