‘The Super Mario Bros. Movie’ is groot succes en brengt 1 miljard dollar op aan de box office

The Super Mario Bros. Movie is een gigantisch succes. De film is sinds vorige maand te zien in de bioscoop en lijkt zowel vriend of vijand te overtuigen. In minder dan vier weken tijd heeft de film zelfs al meer dan 1 miljard dollar opgebracht aan de box office.

De meesten hadden het niet verwacht, maar toch is The Super Mario Bros. Movie een publieksfavoriet geworden. De nieuwe verfilming kwam er na een eerste mislukte poging in 1993. Maar de samenwerking tussen Nintendo, Illumination Entertainment – verantwoordelijk voor de Minions-films – en Universal Pictures leek dus wel een schot in de roos. Fans noemen het “een emotionele, maar dicht bij het originele verfilming van hun favoriete game”.

The Super Mario Bros. Movie

The Super Mario Bros. Movie lijkt enorm veel op de gelijknamige game. In de trailer zagen we zo hoe Mario zich eerst in allerhande herkenbare decors uit onder andere New Super Mario Bros. U Deluxe beweegt. Daar zien we onze bekende loodgieter samen met Donkey Kong sterk worden door het eten van paddenstoelen en vuurbloemen.

In de film zien we ook een wilde achtervolgingsscène op de bekende racebaan Rainbow Road uit verschillende Mario Kart-games. Het is dus echt een liefdesbrief aan de fans, en dat is ook terug te zien in de reacties. Op Rotten Tomatoes haalt de film slechts een score van 59 procent bij de critici, maar van het publiek krijgt die dan weer een hoge score van 96 procent.

1 miljard dollar

Die publieksscore vertaalt zich ook naar de bioscopen over de hele wereld. In België lokte de film in zijn eerste week al meer dan 200.000 bezoekers. Dat meldde Sony Pictures in een persbericht. En die cijfers zijn de laatste weken zonder twijfel alleen nog meer blijven groeien.

Wereldwijd heeft de film namelijk al de kaap van 1 miljard dollar (911,5 miljoen euro) bereikt. Dat meldt NME. Daarmee doet Super Mario Bros. het beter dan Minions: The Rise Of Gru en wandelt de film de top 10 van populairste animatiefilms aller tijden binnen.

Meer
Lees meer...