Universiteit raadt studenten aan om vaker te masturberen zodat ze niet meer de drang hebben om iemand seksueel aan te randen

Universiteit raadt studenten aan om vaker te masturberen zodat ze niet meer de drang hebben om iemand seksueel aan te randen

Een Amerikaanse universiteit heeft voor heel wat ophef gezorgd met een PowerPoint in verband met seksueel grensoverschrijdend gedrag. Daarin zou de school de studenten hebben aangeraden om te masturberen om zo niet meer de drang te voelen om iemand aan te randen. De universiteit excuseert zich, maar zegt dat de dia uit de context is gerukt.

Een onschuldige dia met Roo, de kangoeroe uit Winnie de Poeh, heeft Amerika even op zijn kop doen staan. Roo staat op de dia voor Rub One Out, of simpel gezegd: masturberen. Volgens de verspreider van de dia op Twitter is dat het advies dat de school geeft aan de studenten om te voorkomen dat ze de drang voelen om iemand aan te randen.

Het bericht dateert van twee weken geleden, maar nu heeft de school, het Rochester Institute of Technology (RIT), gereageerd op het voorval. Volgens hen is de dia uit de context gerukt.

Aandacht vestigen en discussie op gang brengen

“Op geen enkel moment hebben we willen zeggen dat masturbatie verkrachting kan voorkomen”, zegt Darci Lane-Williams, directeur van RIT’s centrum voor vrouwenstudies. “In de diavoorstelling van 77 dia’s ging het onder andere over wat je kan doen als je seksueel gefrustreerd achterblijft omdat je bedpartner ineens beslist om toch geen seks te hebben met jou.”

De school wou naar eigen zeggen gewoon de aandacht vestigen op seksueel grensoverschrijdend gedrag en een discussie op gang brengen. Ze verontschuldigen zich ook bij iedereen zich beledigd voelt door de dia.

Gesponsorde artikelen