Exclusieve veiling van John Lennons bril en iconische Abbey Road foto’s

Een unieke ronde, blauw getinte bril van John Lennon zal binnenkort geveild worden. Deze bril, een persoonlijk geschenk van Lennon in 1968 aan een bezoeker van Abbey Road Studios, wordt geschat op een waarde tot 3.000 pond.

Naast deze iconische bril wordt ook een bijzondere collectie foto’s geveild, die zijn genomen in de beroemde Abbey Road Studios. Deze verzameling bevat onder andere foto’s van de dag waarop de legendarische albumhoes van The Beatles werd geschoten, waarop de bandleden over het zebrapad lopen. Deze unieke stukken worden op 31 juli geveild bij Farleigh Golf Club in Surrey.

Een vertegenwoordiger van Catherine Southon Auctioneers & Valuers onthulde dat Lennon de bril persoonlijk aan de jonge man gaf die samen met zijn vriendin de studio’s bezocht. “De jonge man zag de bril op de piano liggen en wilde hem oppakken, maar zijn vriendin adviseerde hem dit niet te doen. Daarop reageerde Lennon met: ‘Geen probleem, hij mag ze hebben’,” aldus de woordvoerder.

Zeldzame fotocollectie

De collectie van 33 zwart-witfoto’s, geschoten in Abbey Road, zal samen met het auteursrecht worden verkocht voor een geschatte waarde van 200 tot 300 pond. Deze collectie omvat zeldzame beelden van Paul McCartney, George Harrison, George Martin en Ringo Starr.

Deze unieke veiling biedt zowel fans als verzamelaars een uitzonderlijke kans om een stukje muziekgeschiedenis te verwerven. Meer info: de veiling gaat door op 31 juli bij Farleigh Golf Club in Surrey. Voor meer informatie en details over het bieden, bezoek de website van Catherine Southon Auctioneers & Valuers. Grijp deze kans om een uniek stuk uit de geschiedenis van The Beatles in handen te krijgen!

Meer
Lees meer...