‘Let It Be’: Documentaire over The Beatles komt volgende week remastered naar Disney+

Vanaf volgende week kan je op Disney+ kijken naar de documentaire Let It Be. Zoals de titel al doet vermoeden gaat het om een muziekdocumentaire over de legendarische Britse band The Beatles. De documentaire werd in 1970 gemaakt door Michael Lindsay-Hogg, maar werd door Disney+ gerestaureerd.

Op woensdag 8 mei verschijnt een bijzonder stukje muziekgeschiedenis op Disney+. Het gaat om de film Let It Be over The Beatles. De documentaire verscheen in 1970, midden in het tumult rond het uiteenvallen van de groep. Disney+ restaureerde de documentaire die vanaf volgende week dus in de beste kwaliteit te bekijken zal zijn op de streamingdienst.

Let It Be

Disney+ pakte in 2021 al uit met een docuserie over The Beatles. Het ging toen om The Beatles: Get Back door Peter Jackson. Die docureeks viel in de smaak en mocht meerdere Emmy Awards in ontvangst nemen. The Beatles spreken dus duidelijk nog steeds tot de verbeelding en daarom pakt Disney+ nu uit met een “nieuwe” documentaire over de Britse band.

Die nieuwe moeten we wel met een korreltje zout nemen, want de film verscheen eigenlijk al in 1970, meer dan 50 jaar geleden dus. De film neemt de kijkers mee in de studio en naar het dak van het Londense Apple Corps in januari 1969 wanneer The Beatles, samen met Billy Preston, hun album ‘Let It Be’ schrijven en opnemen en ze voor de allerlaatste keer live optreden als groep.

Met steun van de originele regisseur Michael Lindsay-Hogg werd de film door Disney+ onder handen genomen. Het originele 16mm-filmnegatief werd geremastered met dezelfde techniek die gebruikt werd voor de oude opnames in de docuserie The Beatles: Get Back. Hiervoor werd beroep gedaan op hetzelfde team. Het resultaat is vanaf woensdag 8 mei te vinden op Disney+.

Bekijk hier de officiële trailer:

Let It Be is vanaf woensdag 8 mei te vinden op Disney+.

Meer
Lees meer...