Vergeet de klassieke selfie, dit is hoe we het in 2015 doen

Als je denkt dat een klassieke selfie waarin je enkel naar de camera lacht nog hip is, ben je helaas al enkele jaren achterop aan het hinken. Toon je welgevormd achterste à la Kim Kardashian in een belfie of poseer in het dichtsbijzijnde veld tussen het vee voor een felfie: voor de hipste selfies moet je tegenwoordig wat meer moeite doen, maar met de nieuwe Samsung Galaxy A levert dat ongetwijfeld de beste kwaliteit op!

1. De belfie

De belfie kende begin vorig jaar zijn ultieme doorbraak toen Kim Kardashian enkele selfies van haar achterwerk de wereld instuurde. Sindsdien zijn grote spiegels de perfecte stopplaats voor een goed geposeerde butt selfie!

2. De artfie

Wie binnenkort een museumbezoek op de agenda heeft staan, kan zich aan een artfie wagen. Kies een portret en hou je telefoon ervoor alsof de persoon in het schilderij een selfie neemt. Je Instagramaccount krijgt meteen een classy makeover waarvan Tyra Banks enkel kan dromen!

3. De felfie

Een selfie voor de plattelandsmensen onder ons: voor een farming selfie hoef je enkel je laarzen aan te trekken en de weide in te trekken. Bonuspunten als één van de dieren in de camera kijkt!

4. De groupfie

Een klassieker onder de selfies: niets zo leuk om met zo veel mogelijk mensen in één vierkant te raken. De kans dat iemand er half opstaat is groot, maar het plezier zit hem dan ook in het proberen. Althans, dat is de filosofie van Liza Minnelli!

5. De bookfie

Geef je volgers een inkijk in je literaire interesses met een bookfie! Voor één keer hoeft je gezicht er niet bij. Meer nog: een blik op je boek gecombineerd met een mooi uitzicht of een gezellig haardvuur geeft je bookfie dat extraatje gezelligheid!

6. De welfie

Nee, geen selfies vanop de werkvloer, maar selfies waarin je kunt tonen hoe goed je wel niet bezig bent in de gym. Hou met één hand de gewichten boven je hoofd en neem met de ander een welfie waarin je spieren net ietsje meer gespannen staan. 

7. De selfeye

Voor de creatieve dames onder ons is er de selfeye. Het gezicht is niet langer belangrijk, maar wel de ogen en vooral de make-up waarmee je dat oog in de kijker zet. Want als je achterste al een eigen selfie krijgt, dan verdienen je ogen dat zeker.

8. De dronie

Terwijl je nog volop aan de selfie stick in het straatbeeld aan het wennen bent, is daar alweer het volgende technologisch snufje. Wie de trotse eigenaar van een drone is, kan het vliegend ding meteen gebruiken om er een dronie vanuit de lucht mee te nemen. Alleen opletten dat je die kale plek wat camoufleert!

9. De beardie

Na de ogen en het achterste kent de gezichtsbeharing ook haar eigen niche aan selfies. Aangezien de baard de grootste revival sinds de jaren 70 kent, pakken mannen met een volle baard maar al te graag uit op sociale media met hun prachtexemplaar.

10. De petfie

De selfie waar iedereen voor bezwijkt en waar je voor één keer de aandacht wil delen met iemand anders. Haal je pluizige viervoeter voor de camera en wacht tot ze de perfecte pose aannemen. Likes gegarandeerd!

11. De churchfie

Voor de felfie moet je in een weiland zijn, maar voor de churchfie mag het allemaal wat droger en vromer. Combineer het stille en stoffige karakter van een kerk met de moderne technologie van deze eeuw en met een beetje geluk krijg je een goddelijke ingeving voor een gezichtsuitdrukking.

12. De drunkfie

De mooiste herinneringen van een avondje uit vind je de dag erna in selfievorm terug op je smartphone. Een oneven beeld, kleine oogjes en wat misplaatste handen maken meteen duidelijk dat je met een drunkfie te maken hebt. 

13. De youie

En na al die verschillende selfies is de cirkel rond, maar zijn we blijkbaar het woord ‘foto’ vergeten. Wat vroeger een gewone foto was, wordt tegenwoordig door de jeugd als een ‘youie’ bestempeld, ‘a selfie which solely focusses on the other person’. Een volledige foto waar je zelf niet op staat. Dat we dat nog mogen meemaken!

Of je nu je baard in de verf wil zetten, je dronken momenten wil vastleggen of eindelijk op die groepsfoto met al je huisdieren wil nemen, met de Samsung Galaxy A komen al je selfies in uitstekende kwaliteit tot hun recht. Meteen ook de ideale gelegenheid om mee te dingen naar een You Award, die onder andere wordt uitgereikt voor de mooiste selfie. Wie deelneemt maakt kans op een gloednieuwe Samsung Galaxy A3!

Meer
Lees meer...