Verloren verhaal ‘Dracula’-auteur Bram Stoker herontdekt


In het kort

  • Een voorheen onbekend kort verhaal van Bram Stoker, getiteld Gibbet Hill, is ontdekt in de archieven van de National Library of Ireland.
  • Het verhaal werd gepubliceerd in een krant in Dublin uit 1890 en wordt beschouwd als een belangrijke stap in Stokers reis naar het schrijven van Dracula.
  • Het herontdekte verhaal zal samen met kunstwerken worden gepubliceerd door de Rotunda Foundation, waarbij de opbrengst naar onderzoek naar gehoorverlies bij kinderen gaat.

Een amateur-historicus die de archieven van de National Library of Ireland onderzocht, heeft een tot nu toe onbekend kort verhaal van Bram Stoker gevonden. Dit spookachtige verhaal, getiteld Gibbet Hill, werd gepubliceerd in een krant in Dublin uit 1890, slechts zeven jaar voor zijn iconische roman Dracula. De ontdekking werpt licht op Stokers literaire ontwikkeling en wordt volgens biograaf Paul Murray beschouwd als een belangrijke stap in zijn reis naar het schrijven van Dracula.

Het verhaal draait om een zeeman die vermoord werd door drie criminelen wiens lichamen werden opgehangen als een grimmige waarschuwing voor reizigers die Gibbet Hill in Surrey passeerden. Brian Cleary, de amateurhistoricus die deze opmerkelijke vondst deed, stuitte erop toen hij tijd doorbracht in de National Library of Ireland. Wat er precies mee zal gebeuren, is nog niet bekend.

Meer
Lees meer...