‘Renfield’, film met Nicolas Cage als Dracula en Nicholas Hoult als zijn assistent, krijgt eerste trailer

Nicolas Cage is binnenkort terug op het grote scherm in een wel heel bijzondere rol. De populaire acteur speelt in Renfield, dat in april 2023 uitkomt, namelijk Graaf Dracula. Dat doet hij aan de zijde van acteur Nicholas Hoult, die zijn assistent R. M. Renfield speelt.

In Renfield volgen we de gelijknamige lakei van Graaf Dracula (Nicolas Cage). Die titelrol is weggelegd voor Nicholas Hoult, die je kan kennen als kindsterretje in About a Boy en later ook uit A Single Man, Clash of the Titans en X-Men: First Class. Op dit moment is hij te zien in de serie The Great en de film The Menu.

Griezelfilm met humor

Als dienaar van Dracula krijgt Renfield speciale krachten. In ruil daarvoor moet hij de bloeddorstige vampier wel regelmatig nieuwe, menselijke slachtoffers bezorgen. Renfield twijfelt al langer of deze ‘job’ wel nog steeds iets voor hem en die twijfel neemt alleen maar toe als hij verkeersagente Rebecca Quincy (Awkwafina) leert kennen.

In een eerste trailer zien we al dat Renfield niet enkel een bloederige griezelfilm is, maar ook de nodige humor bevat. Zo probeert Renfield in een soort zelfhulpgroep in New Orleans duidelijk te maken hoe moeilijk zijn baas echt is, zonder daarbij te zeggen dat het om Dracula gaat.

Chris McKay

Renfield is van de hand van regisseur Chris McKay (The Lego Batman Movie, The Tomorrow War). Het scenario is dan weer van de hand van Robert Kirkman, die vooral bekend is van zijn werk voor The Walking Dead.

Bekijk hier de trailer van Renfield:

Renfield is vanaf woensdag 12 april 2023 te zien in de cinema.

Meer
Lees meer...