Netflix lost trailer ‘History of Swear Words’: Nicolas Cage vloekt erop los

Bijna iedereen is wel al eens op zijn of haar taalgebruik gewezen (vooral door moeders). Vloeken is iets dat over de hele wereld gedaan wordt. Maar waarom zijn sommige woorden nu precies ‘lelijke woorden’? Netflix zocht het uit, liet experts hun verhaal doen en liet Nicolas Cage alles aan elkaar praten.

Een trailer die begint met een “fuck” van bijna tien seconden? Dat kan alleen maar voor een serie over scheldwoorden zijn. En da’s ook precies wat Netflix op 5 januari 2021 op de wereld loslaat.

History of Swear Words

History of Swear Words telt zes afleveringen. En in elk van die afleveringen wordt de geschiedenis en betekenis van een ander scheldwoord onderzocht en uitgelegd.

De host van dienst is niemand minder dan Nicolas Cage. Hij wordt bijgestaan door experts in geschiedenis, etymologie (het onderzoek naar de herkomst van woorden) en popcultuur.

Scheldwoorden en theorieën

De woorden waarop dieper ingegaan wordt in History of Swear Words zijn zes (Engelstalige) klassiekers. Het gaat om fuck, shit, bitch, dick, pussy en damn. Tijdens de afleveringen gaan gasten ook aan de slag met theorieën over scheldwoorden.

Zo blijkt dat vloeken de pijn verlicht. Sarah Silverman, Nikki Glaser en Isiah Whitlock Jr. testen die theorie door hun hand in een emmer bijna bevroren water te steken. Volgens de theorie zouden ze hun hand daar 50 procent langer kunnen in houden als ze mogen vloeken.

Taboes

“Scheldwoorden zijn de populairste en aantrekkelijkste taboes die we hebben”, begint Nicolas Cage (na een tien seconden durende “fuck“). “Maar de geheimen over hun vreemde kracht zijn altijd een mysterie gebleven. Tot nu. Ga met me mee op een reis doorheen de geschiedenis, oorsprong en culturele impact van scheldwoorden.”

History of Swear Words verschijnt op 5 januari 2021. Het gat vullen tot dan? Dit zijn de 50 beste series op Netflix.

Meer
Lees meer...