8 absurde aankopen waaraan celebs onnodig veel geld hebben besteed

Grote mansions, snelle auto’s of een privéjet: het zijn dingen waar we allemaal van dromen. Voor celebs die jaarlijks miljoenen dollars verdienen, is dat uiteraard klein bier. Toch geven niet alle sterren hun geld even verstandig uit. Dit zijn de 8 absurdste aankopen die celebrities ooit deden!

8. Beyoncé: een gouden legging

Als je naar de outfits van Beyoncé kijkt, is het moeilijk om niet onder de indruk te zijn. Toch is er één bijzonder kledingstuk dat er onmiddellijk uitspringt. Voor de BET-awards, een jaarlijkse prijsuitreiking voor verdienstelijk Afro-Amerikanen, verscheen Queen B in 2007 in een op maat gemaakte, gouden legging van het merk Balenciaga. Volgens kenners zou de Amerikaanse zangeres een slordige som van 100.000 dollar (zo’n 91.000 euro) betaald hebben voor het ontwerp. Toegegeven: Beyoncé zag er best goed uit, al was ze met haar gouden legging misschien net een tikkeltje overdressed.

7. Lady Gaga: een spookalarm

Lady Gaga
Shutterstock

Dat Ghostbusters slechts een film is, is Lady Gaga duidelijk ontgaan. De Amerikaanse zangeres gelooft in paranormale activiteit en zou zich daarom voortdurend beschermen tegen spoken. Om haar overtuiging kracht bij te zetten, schafte Gaga zichzelf een beveiligingstoestel aan dat elektromagnetische velden kan detecteren. Het alarmsysteem, dat naar verluidt zo’n 47.000 dollar (43.000 euro) kost, zou haar waarschuwen wanneer er een spook op de loer ligt. Een tikkeltje ver gezocht als je het ons vraagt!

6. Kelly Rowland: een kristallen kinderbad

Shutterstock

Wat koop je als je beste vriendin alles al heeft? Die vraag moet Kelly Rowland zich ook hebben gesteld voor ze dit babygeschenk uitkoos. Voor de geboorte van Blue Ivy, de dochter van haar voormalig Destiny’s Child-collega Beyoncé en haar partner Jay Z, kocht Rowland een met kristal bezette porseleinen badkuip op kinderformaat. Voor het bad, een ontwerp van gerenommeerd interieurontwerpster Lori Gardner, werden maar liefst 44.928 geïmporteerde kristallen gebruikt. Goed voor een waarde van 5200 dollar (4700 euro).

5. Beyoncé en Jay Z: een diamanten Barbiepop voor Blue Ivy

Beyoncé Blue Ivy Carter
YouTube Beyoncé

Dat Blue Ivy, de oudste dochter van Beyoncé en haar wederhelft Jay Z, niets te kort komt, wisten we al. Toch is haar kristallen badkuip peanuts in vergelijking met dit cadeau. Voor haar eerste verjaardag kreeg Blue een wel heel speciale barbiepop. De pop was niet alleen op maat gemaakt, maar was bovendien bezet met 150 diamanten. Dat grapje kostte Beyoncé zo’n 85.000 dollar (77.400 euro). De diamanten barbiepop is ongetwijfeld de droom van heel wat meisjes, al lijkt zo’n collector’s item toch niet helemaal veilig in de handen van een peuter.

4. Tom Cruise: een echografietoestel

Shutterstock

Dat Tom Cruise een bizarre kant heeft, wisten we al, maar de aankoop die hij in 2005 deed, kun je amper verzinnen. Tijdens de zwangerschap van zijn toenmalige echtgenote Katie Holmes haalde de Top Gun-acteur zijn eigen echografietoestel in huis. We begrijpen best dat een vader waakt over de gezondheid van vrouw en kind, maar deze aankoop was misschien toch een tikkeltje overdreven. Te veel echo’s zijn niet alleen schadelijk voor de gezondheid van een kind, maar zijn bovendien ook nog eens overbodig. Een echo bij de gynaecoloog is zeker goed genoeg als je bedenkt dat Cruise 200.000 dollar (182.000 euro) neertelde voor het toestel.

3. Bono: een vliegtuigticket voor zijn hoed

Bono U2 60 Muziek
EPA

Van zonnebrillen tot truien: wie op reis gaat, is daar ongetwijfeld al wel eens iets vergeten. Hoewel dat allesbehalve prettig is, halen de meeste onder ons daarvoor hun schouders op. Bono maakt duidelijk geen deel uit van die groep. Toen de zanger zijn favoriete hoed vergat mee te nemen, liet hij het hoofddeksel in eerste klasse overvliegen. Dat kostte hem naar verluidt 1700 dollar. De U2-frontman hecht duidelijk veel waarde aan zijn hoed, al was een nieuwe hoed misschien ook geen slechte oplossing geweest. Een vliegtuig delen met de hoed van Bono: gekker moet het niet worden!

2. Nicolas Cage: een dinosaurusschedel

Shutterstock

Rondlopen in Jurassic Park zal voor de meesten onder ons voor altijd een droom blijven, tenzij je rijk genoeg bent natuurlijk. Tijdens een veiling in 2007 betaalde Nicolas Cage een bedrag van 276.000 dollar (251 000 euro) voor de schedel van een tyrannosaurus rex, al moest hij daarvoor wel eerst collega-acteur Leonardo DiCaprio overbieden. Een behoorlijke investering voor botten die (in alle eerlijkheid) vooral stof bevatten. De dinosaurusschedel is lang niet de enige buitensporige van Cage. Zo is hij onder meer eigenaar van twee eilanden in de Bahama’s, een Duits kasteel en een stripboekcollectie met een marktwaarde van 1 miljoen dollar. (910.000 euro)

1. Marilyn Manson: een menselijk skelet

Shutterstock

Wanneer je denkt dat het niet extremer kan, is er nog altijd Marilyn Manson. Volgens zijn voormalig toetsenist Madonna Wayne Gacy verspilde de excentrieke zanger een groot deel van zijn fortuin aan ‘zieke en verontrustende aankopen’. Na een reeks van middeleeuwse foltertoestellen en nazi relikwieën, plaatste Manson in 2009 de kers op de taart. Volgens insiders betaalde Manson tussen de 175.000 en 380.000 dollar (346.000 euro) voor het skelet van een 4-jarig Chinees jongetje. Van een monsterbedrag gesproken.

Meer
Lees meer...