Lady Gaga brengt wereldsterren samen voor benefietconcert met onder andere Billie Eilish, Chris Martin, Elton John en Lizzo

Amerikaanse zangeres Lady Gaga organiseert samen met de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) en Global Citizen een benefietshow ten voordele van de strijd tegen het coronavirus. Het concert zal 18 april uitgezonden worden.

Het benefietconcert zamelt geld in voor het medisch personeel dat wereldwijd de strijd aangaat tegen het coronavirus. De Wereldgezondheidsorganisatie en Global Citizen slaan de handen in elkaar om samen met Lady Gaga een groots benefietconcert ‘One World: together at home’ te organiseren.

‘Geen klassieke fundraiser’

Het is volgens de popster geen gewone geldinzameling want er is al 35 miljoen dollar op voorhand ingezameld. Dat is gebeurd via een actie van de Wereldgezondheidsorganisatie. Via het ‘Covid-19 Solidarity Response Fund’ wordt er beschermingsmateriaal aangekocht voor zorgverleners.

Global Citizen is een community die actie voert om armoede de wereld uit te helpen tegen 2030. Zij maken elke dag sinds de coronacrisis een online show met bekende artiesten om informatie en adviezen van de Wereldgezondheidsorganisatie te verspreiden.

Bevestigde namen

Voor het concert dat 18 april online zal plaatsvinden, hebben al heel wat bekende artiesten toegezegd. Onder andere Billie Eilish, Elton John, Chris Martin, FINNEAS, Alanis Morisette, Andrea Bocelli, John Legend, Stevie Wonder en Lizzo zullen vanuit hun kot optreden.

De uitzending zal één uur duren en wordt aan elkaar gepraat door presentatoren Jimmy Kimmel, Jimmy Fallon en Stephen Colbert. Zij zullen ook gezelschap krijgen van enkele personages uit Sesamstraat. ‘One World: together at home’ wordt zaterdag 18 april uitgezonden op zenders ABC, CBS en NBC. Er zal ook een livestream te zien zijn op Facebook, Instagram, Twitter en YouTube.

Meer
Lees meer...