U2 doneert 10 miljoen euro aan de strijd tegen het coronavirus

De Ierse band U2 heeft 10 miljoen euro geschonken aan de strijd tegen het nieuwe coronavirus. Het geld dient om zorgwerkers te kunnen voorzien van beschermend materiaal. De donatie is een deel van een groter project, dat verschillende Ierse bedrijven samen organiseren.

De mannen van U2 zijn al een tijdje actief in de muziekwereld. En da’s eigenlijk een understatement. De Ierse rockband zag het levenslicht in 1976 en kende z’n wereldwijde doorbraak in 1985. Toen stond U2 een paar uur voor Queen op het podium van het legendarische benefietconcert Live Aid.

Bescherming voor de frontlinie

https://twitter.com/neilosands/status/1247975432361779201

Bono, The Edge en hun kompanen hebben dus al een paar jaar de tijd gehad om een spaarpotje aan te leggen. Dat gebruiken ze vaak voor goede doelen, en da’s ook nu niet anders. U2 heeft namelijk 10 miljoen euro gedoneerd aan de strijd tegen het coronavirus.

Dat geld zal worden gebruikt om persoonlijke bescherming te kopen voor zorgverleners die in direct contact komen met coronapatiënten. De donatie is een onderdeel van een groter project van verschillende Ierse bedrijven, waaronder ook vliegtuigleasebedrijf Avolon.

Bescherming en beademingsapparaten

Een eerste lading met materiaal vanuit China landde vorige week al op de luchthaven van Dublin. Het ging toen om veertig beademingsapparaten en 20.000 mondmaskers.

De Ierse overheid heeft ook al 200 miljoen euro uitgetrokken voor de strijd tegen het coronavirus en Covid-19, de ziekte die daardoor veroorzaakt wordt. In Ierland zijn ondertussen 6.000 besmettingen vastgesteld. 235 mensen overleden.

Meer
Lees meer...