Kendrick Lamar brengt volgende week zijn nieuwe album uit en daarop staat…een samenwerking met U2

King Kendrick had ons iets belooft voor vandaag, 7 april. Drie weken geleden dropte hij de track The Heart, Part 4 waarin hij ons vertelde dat we de ogen gericht moesten houden op 7 april. En Lamar houdt belofte, want vanaf vandaag is zijn nieuwe album – voorlopig (?) poëtisch ‘ALBUM’ getiteld, voor te bestellen in iTunes. Verwachte release aldaar: 16 april.

Daarmee is de kous niet af, want we weten nu ook al dat het album 14 tracks zal tellen én dat er een samenwerking met U2 opstaat, eentje met James Blake en eentje met BADBADNOTGOOD.

Het zou dus best kunnen dat Kendrick Lamar op deze plaat zijn muzikale grenzen nog meer gaat opentrekken dan hij op ‘To Pimp A Butterfly’ (2015) al deed. De vraag is of het echte samenwerkingen betreft of dat Lamar één van hun songs heeft gesampled en hen daarom als co-auteur heeft meegegeven.

Eigen community

Over het volgende album zei Kendrick al in NME dat hij zich in zijn lyrics meer wil toeleggen op wat er gebeurt in zijn eigen community:”Bij het vorige album rapte ik over verschillende problemen die nu spelen. Ik merk dat ik nu in een fase zit waarin ik dat minder doe.”

De eerste vrijgegeven single HUMBLE. (in hoofdletters en met een puntje) past alvast in die filosofie.

Meer
Lees meer...