Robbie Williams weigerde voorstel om Queen-frontman te worden

Met Freddie Mercury als frontman is Queen de wereldberoemde rockband geworden, die iedereen vandaag kent. Ondertussen touren Brian May en Roger Taylor de wereld rond met Adam Lambert als zanger. Maar zo’n twintig jaar geleden hadden ze een andere frontman voor ogen. Robbie Williams wees hun voorstel af, omdat hij het niet aandurfde om in de voetsporen van Freddie Mercury te treden.

De Britse rockband Queen bestaat ondertussen al langer zonder z’n originele frontman Freddie Mercury dan met. Het icoon overleed al in 1991 aan de gevolgen van aids en sindsdien doken al twee “vervangende frontmannen” op.

Queen + Paul Rodgers en Queen + Adam Lambert

Begin jaren 2000 begonnen de overgebleven leden van Queen samen te touren met de Britse zanger Paul Rodgers. Die samenwerking liep al snel op de klippen. In 2009 scheidden de wegen van de zanger en de rest van Queen. Twee jaar later, in 2011, werd Rodgers opgevolgd door Adam Lambert.

https://www.youtube.com/watch?v=ORrlS0GcDNA

Met die opstelling trekt de wereldberoemde band nog steeds de hele planeet rond. Vorige maand nog stond Queen + Adam Lambert op het podium om geld in te zamelen voor de bosbranden in Australië. Daar bracht de groep exact dezelfde set als tijdens het legendarische Live Aid-concert (met Freddie Mercury) in 1985.

Bijna Queen + Robbie Williams

Maar nog voor dat alles was het oog van Brian May en Roger Taylor op een andere zanger gevallen. Voor de film A Knight’s Tale (met Heath Ledger in volle uitrusting) uit 2001 hadden de overgebleven Queen-leden namelijk samengewerkt met Robbie Williams aan een nieuwe versie van We Are The Champions.

Williams moet indruk gemaakt hebben, want May en Taylor vroegen hem of hij de nieuwe frontman van Queen wilde worden. Dat voorstel wees ie af, naar eigen zeggen omdat hij veel te onzeker was. “Ook al ben heel zelfverzekerd hier achter de microfoon, ik ben eigenlijk heel onzeker”, vertelde Robbie Williams tijdens een interview.

Hartjes voor Adam Lambert

In de voetsporen van de legendarische Freddie Mercury treden, is geen simpele opdracht. En daar was de Angels-zanger zich ook van bewust. “Hij is – voor mij – een engel. Hij is goddelijk. Het was gewoon té eng.” Op de vraag of hij spijt heeft van die beslissing was Williams héél duidelijk.

“Absoluut niet. Weet je, Adam Lambert – mocht hij geen fantastisch persoon zijn, wat hij wél is – zou ik gewoon doodsbang van hem zijn om z’n talent”, vertelde de Brit. “Z’n stem is ongelooflijk!”

Meer
Lees meer...